«Το boeing μάλλον έκανε αναστροφή – Δεν γνωρίζουμε πού είναι»

Ενισχύεται η πιθανότητα το αγνοούμενο μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών να έκανε αναστροφή στον αέρα, όπως ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι μαλαισιανές Αρχές, οι οποίες έδωσαν τέλος στο σενάριο περί εντοπισμού του στα Στενά της Μαλάκκα, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, ανέφερε ότι το αεροπλάνο άλλαξε πορεία και γύρισε πίσω, και αυτός είναι ο λόγος που οι έρευνες έχουν επεκταθεί μέχρι τη θάλασσα του Ανταμάν. Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών,

Χισχαμουντίν Χουσεΐν, δήλωσε ότι «αυτό είναι μία πιθανότητα».

Ερωτηθείς γιατί πήρε τόσες πολλές μέρες για να αποκαλυφθεί ότι το αεροπλάνο είχε γυρίσει πίσω, ο υπουργός δήλωσε ότι οι Αρχές δεν είναι ακόμη σίγουρες αν το αεροπλάνο γύρισε πίσω, το οποίο οδήγησε σε επέκταση των ερευνών και στις δύο πλευρές της χερσονήσου.

«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα», σημείωσε.

Ο Χουσεΐν δήλωσε ακόμη ότι 27.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια ερευνώνται αυτή τη στιγμή με τη συμμετοχή δυνάμεων από 12 χώρες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε υποθετικές ερωτήσεις προτού βρεθεί το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επικεφαλής του στρατού, ο οποίος παραδέχθηκε την αμηχανία τους από την έλλειψη σήματος από το αεροσκάφος, ενώ επιβεβαίωσε ότι ο στρατός δεν ήταν «σίγουρος αν το μπόινγκ άλλαξε πορεία».

«Είναι μία πιθανότητα … δεν μπορέσαμε να το ανιχνεύσουμε σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα φαίνεται να δείχνουν ότι πρέπει να απαντήσουμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τα πρωτογενή δεδομένα θα γνωστοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα