Το «Game of Thrones» και οι εγγυήσεις των καναλιών για δανεισμό

«Παράθυρο» του Νίκου Παππά στα υπερχρεωμένα media

Ως φράση κλειδί ερμηνεύθηκε από πολλούς η αποστροφή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά κατά τη χθεσινή ομιλία του στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις «Εφαρμόζουμε άμεσα ένα επαρκές θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των οικονομικών των τηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τελειώνουμε με τα δάνεια άνευ εγγυήσεων». Έτσι πολλοί ήταν εκείνοι που ερμήνευσαν τη φράση «τέλος στα δάνεια άνευ εγγυήσεων» ως ένα «παράθυρο» που αφήνει η νέα

κυβέρνηση στις επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ για να μην πάθουν ασφυξία, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό, βάζοντας εγγυήσεις όμως που θα εξασφαλίζουν την άλλη πλευρά.

Μοιραία όμως αναρωτιέται κανείς τι είδους εγγυήσεις θα μπορούσαν να βάλουν τα υπερ-δανεισμένα media που δεν έχουν βάλει έως τώρα… Αφού για παράδειγμα το MEGA στο τελευταίο του ομολογιακό δάνειο – έχοντας νωρίτερα υποθηκεύσει έως και το σήμα του – φέρεται να ενεχυρίασε και την κινηματογραφική του βιβλιοθήκη! Πόσο όμως μπορεί να κοστίζουν οι ταινίες ή σειρές των καναλιών του MEGA, του ANT1, του ALPHA, του STAR… δεδομένου ότι δεν μιλάμε για βιβλιοθήκες που έχουν στα ράφια τους το «Game of Thrones» της HBO που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια δολάρια το επεισόδιο!

The post Το «Game of Thrones» και οι εγγυήσεις των καναλιών για δανεισμό appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα