Το Festival Μηδέν ταξιδεύει σε Αθήνα και Μόσχα (εικόνες)

Προβολές του Festival Μηδέν στο «Back to Athens 2013″, CAMP (20 Απριλίου)

Το Festival Μηδέν παρουσιάζει 3 ενότητες προβολών στο Back to Athens 2013, στο CAMP (Contemporary Art Meeting Point). Το φετινό Back to Athens ανοίγει σε εννέα χώρους με επτά εικαστικές επιμελητικές προτάσεις, δύο θεατρικές παραστάσεις, μουσικά events,

προβολές, ομιλίες και παρουσιάσεις.

Στην Πλατεία Κοτζιά, στην περιοχή του Δημαρχιακού μεγάρου και στην καρδιά της Αθήνας, το Βack to Athens θα συγκεντρώσει και πάλι το αθηναϊκό καλλιτεχνικό δυναμικό σε μιά φεστιβαλική συνένωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η διοργάνωση περιλαμβάνει -εκτός από τους καλλιτέχνες- τους κατοίκους, τα καταστήματα, τα γραφεία, τα εστιατόρια και τα καφέ της περιοχής με σκοπό τη γνωριμία και προσέγγιση του κοινού και εξοικείωση με την Πλατεία Κοτζιά.

Οι εκδηλώσεις του «Back to Athens» θα διαρκέσουν από τις 19 έως τις 28 Απριλίου, ενώ η παρουσίαση του Festival Μηδέν θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου, στο ισόγειο του CAMP (8.30μμ). Το πρόγραμμα προβολών του Festival Μηδέν επιμελούνται οι Μαργαρίτα Σταυράκη, Γιούλα Παπαδοπούλου, Γιώργος Δημητρακόπουλος και Μαρία Μπουρίκα. Παρουσιάζονται οι ενότητες «Turn the magic on», «There’s a room in the elephant» και «YOU & i», με έργα 37 καλλιτεχνών από την Ελλάδα, Μ.Βρετανία, Γερμανία, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Γαλλία, Κορέα, Κολομβία και ΗΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα για το Back to Athens 2013 εδώ

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Festival Μηδέν εδώ

Το Festival Μηδέν στο Now&After, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας (22 Απριλίου-5 Μαΐου)

Το Festival Mηδέν προσκλήθηκε να παρουσιάσει μια ειδική ενότητα προβολών στο ρωσικό φεστιβάλ βιντεοτέχνης Now&After, που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας (www.mmoma.ru) από τις 22 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου 2013.

Το Now&After είναι ένα διεθνές φεστιβάλ βιντεοτέχνης που πραγματοποιείται για 3η φορά στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας (ΜΜοΜΑ) εστιάζοντας φέτος στη σχέση εικόνας και προσωπικότητας («Between Image and Personality» είναι ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης). Εκτός από το Festival Μηδέν, προσκεκλημένα φεστιβάλ του Now&After φέτος είναι η Διεθνής Μπιενάλε Νέων Μέσων (WRO) από την Πολωνία, το Γερμανικό φεστιβάλ CologneOFF και το φεστιβάλ Magmart από την Ιταλία.

Η ενότητα του Festival Μηδέν έχει τίτλο «Can One Mistake Reality for Reality?» και παρουσιάζει μια επιλογή έργων από τις προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ (2010-12), σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ Now&After εδώ

και για τη φετινή διοργάνωση εδώ

Το Festival Μηδέν, το πρώτο ελληνικό φεστιβάλ βιντεοτέχνης που πραγματοποιείται σε ανοιχτούς δηµόσιους χώρους, είναι µια ετήσια διοργάνωση για τη βιντεοτέχνη και τα νέα µέσα, που έχει σαν βάση την Καλαµάτα. Το φεστιβάλ οργανώνει και διαχειρίζεται µια οµάδα εικαστικών καλλιτεχνών µε κοινή καταγωγή από την Καλαµάτα, µε την υποστήριξη του ∆ήµου Καλαµάτας. Από το 2005, το Festival Μηδέν έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και επιτυχηµένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελώντας έναν σηµαντικό πόλο πολιτιστικού ενδιαφέροντος για την ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνή βιντεοτέχνη.

Φέτος, το φεστιβάλ ετοιµάζεται για την 9η διοργάνωση του στην Καλαµάτα τον προσεχή Ιούλιο, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι προσκλήσεις για συνεργασίες και παρουσιάσεις του φεστιβάλ σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Festival Μηδέν εδώ

Το Enimerosi24 είναι χορηγός επικοινωνίας του Festival Μηδέν

Keywords
Τυχαία Θέματα