Την ερχόμενη Τετάρτη η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών

Με τους.. κκ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη συναντάται την ερχόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει άφιξης της τρόικας, και υπό το βάρος των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν την…. ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου στο μέγαρο Μαξίμου.

Τώρα την Πέμπτη ο πρωθυπουργός μετέβη αιφνιδιαστικά στο υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποιήθηκε μαραθώνια σύσκεψη για την προετοιμασία της επίσκεψης της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα.

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Τα θέματα αναλυτικότερα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών είναι:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η προετοιμασία εν όψει της έλευσης της τρόικα.

ΠΑΣΟΚ: Αναμένουμε τις προτάσεις

Εν τω μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ στην άτυπη ενημέρωσή του σημειώνει ότι είναι απαραίτητο το κόμμα να συμβάλει ενεργά και δημιουργικά στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής μέσω τεκμηριωμένων προτάσεων που συμβάλλουν στην αποτελεσματική προώθηση του κυβερνητικού έργου και αποτρέπουν την καθήλωση και την ακινησία. Το ΠΑΣΟΚ εν όψει της άφιξης των επικεφαλής της τρόικας περιμένει τις προτάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τις εκκρεμότητες και ειδικότερα:

Το θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, το ΕΕΤΗΔΕ, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την εκτέλεση του προϋπολογισμού ως προς τα έσοδα και τις δαπάνες, τις ρυθμίσεις των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

ΔΗΜΑΡ: Θα συζητήσουμε τις προτάσεις

Η ΔΗΜΑΡ και ο κ. Κουβέλης επιδιώκει την σωστή εφαρμογή του προγράμματος και στηρίζει με κάποιες διαφοροποιήσεις στα εργασιακά την τρικομματική κυβέρνηση.

Πάντως όλες οι… συσκέψεις των τριών πολιτικών αρχηγών έχουν το ίδιο στόχο την… εκταμίευση της δόσης που όλοι πια θεωρούν ως δεδομένη…

Υπεράνθρωπη προσπάθεια του …Αντώνη Σαμαρά υπό το βάρος των… εξελίξεων για την Κύπρο και την επίσκεψη της… τρόικα!

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enimerosi24