Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου-Σαμαρά για τις δηλώσεις Βορίδη

Με τον πρωθυπουργό επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσφορία του Κινήματος σχετικά με τις δηλώσεις Βορίδη για την «καταστροφική δεκαετία του 1980».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν

το κλίμα και υπονομεύουν την κυβερνητική πορεία.

Ο κ. Σαμαράς έδειξε κατανόηση και δεν διαφώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τη στάση του οποίου ο ίδιος εκθείασε μόλις προχθές με την ομιλία του κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ.

Πάντως ο κ. Βορίδης βρήκε έναν σύμμαχο στις δηλώσεις που έκανε για τις ευθύνες του Ανδρέα Παπανδρέου στην πορεία της χώρας.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στο Mega, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε απολύτως καταστροφική για την Ελλάδα την πολιτική του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τη δεκαετία του 1980 ξεκίνησε ο εκτροχιασμός της χώρας.

Ο κ. Βορίδης επανήλθε και αυτός μέσω Mega, εμμένοντας στις απόψεις του. Ωστόσο εξήγησε πως η αναφορά του στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ απευθυνόταν στο εσωτερικό του κόμματος και ότι ειπώθηκε σε ένα γενικότερο πλαίσιο ιδεολογικής κατεύθυνσης.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Μιλώντας και εκείνος στο Mega, είπε ότι «είναι σίγουρο ότι με τον κ. Βορίδη διαβάζουμε διαφορετικά το παρελθόν, όμως ελπίζω ότι διαβάζουμε με τον ίδιο τρόπο την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τέτοιες δηλώσεις «κάνουν άλλες δυνάμεις να χαμογελούν», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει χρονικό ορίζοντα.

«Και υπάρχει και κάτι χειρότερο. Άκουσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έσυραν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο να γίνονται τιμητές του» τόνισε.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα