Τη «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε ο Θεοχάρης

Η συνέντευξη Τύπου και το κείμενο της ομιλίας του

Ο Χάρης Θεοχάρης στην ομιλία του στην Συνέντευξη Τύπου της Δημοκρατικής Ευθύνης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Μας λένε: Η χώρα δε χρειάζεται ένα νέο κόμμα τώρα.
Εμείς λέμε: Η χώρα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς το καινούργιο.
Μας λένε: Δεν πρέπει να διασπάσετε το μέτωπο.
Εμείς λέμε: Είμαστε βαθιά ενωτικοί- Είμαστε βαθιά ανανεωτικοί.
Ενότητα χωρίς ανανέωση δε δίνει καμία λύση. Η ένωση για να φύγει η λαίλαπα των «άλλων», οδηγεί μόνο στον

Εθνικό διχασμό.
Μας λένε: Και τι διαφορετικό μπορείτε εσείς να πείτε; Δεν είναι όλα αποφασισμένα από τους ξένους;
Εμείς λέμε: Η διαφορετικότητα σήμερα είναι συνάρτηση της τόλμης.
Τολμάμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να ακούσει νέα παιδιά, νέες φωνές και να ανοίξει το μυαλό και την καρδιά του για να τις αγκαλιάσει. Όσους έχουν κάτι να πουν, όσους έχουν διάθεση πραγματικής προσφοράς.
Η εποχή των σωτήρων τελείωσε.
Είμαστε εδώ σήμερα γιατί άνθρωποι σαν εσάς, σαν εμάς , διψούν για να προσφέρουν.
Η δύναμη της χώρας είστε εσείς.
Η δύναμη της προόδου είστε εσείς.
Η Δημοκρατική Ευθύνη είστε εσείς»

«Η Δημοκρατική Ευθύνη ξεκίνησε από τη γνήσια ανησυχία πολλών ανθρώπων σαν εμάς εδώ. Πολλών που πάντοτε είχαν πολιτικές ανησυχίες και παρακολουθούσαν ή συμμετείχαν με ενδιαφέρον τα κοινά πράγματα, αλλά ποτέ με τρόπο επαγγελματικό. Είναι όλοι γνωστοί στους χώρους εργασίας τους, αλλά όχι αυτό που θα λέγαμε «επώνυμοι ανά το πανελλήνιο», δήλωσε ο Θωμάς Παπαλιάγκας, δικηγόρος από τη Λάρισα, στην έναρξη της παρουσίασης της Δημοκρατικής Ευθύνης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού λέγοντας ότι «είναι αδύνατον να χαράξει πολιτική για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα το κατεστημένο που την έφερε ως εδώ». Σε σχέση με την διάρθρωση της Δημοκρατικής Ευθύνης διευκρίνισε ότι «δεν έχει ιδιοκτήτες και ως εκ τούτου δεν θα έχει στο μέλλον ούτε και κληρονόμους» και προσέθεσε ότι «η ιδρυτική συνδιάσκεψη θα αποφασίσει για όλα. Για την ανάληψη ευθυνών και όχι αξιωμάτων. Διακονημάτων και όχι θέσεων. Η προτεινόμενη δομή του υπό ίδρυση κόμματος εγγυάται τον ανοικτό και δημοκρατικό χαρακτήρα του. Η δομή του απέχει από τα αρχηγοκεντρικά κόμματα, που αντιμετωπίζονται ως ιδιοκτησίες και έχει πολλά στοιχεία από τα πραγματικώς ανοιχτά γερμανικό και γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Έτσι, το συνέδριο θα εκλέξει άλλον πρόεδρο και άλλον υποψήφιο πρωθυπουργό».

Ο οικονομολόγος και οικονομικός αναλυτής Δημήτρης Γκίοκας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων τα 7 χρόνια της κρίσης τονίζοντας ότι «αποδείχθηκαν τελείως ανίκανες να διαχειριστούν την κατάσταση» και προσέθεσε ότι «στο κομμάτι των δαπανών, επέβαλαν οριζόντιες, τυφλές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά δεν τόλμησαν να αγγίξουν τις σπατάλες του κράτους και των κομματικών τους φίλων».

Στη συνέχεια παρουσίασε τις κατευθύνσεις οικονομικής και φορολογικής πολιτικής της Δημοκρατικής Ευθύνης που συνοψίζονται στα εξής: 1) ενοποίηση/συγχώνευση των κατακερματισμένων δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, 2) διασύνδεση των διαφόρων ηλεκτρονικών συστημάτων του δημοσίου, 3) Ενιαίο φορολογικό συντελεστή 20% παντού: i) στα κέρδη των επιχειρήσεων, ii) στο εισόδημα των φυσικών προσώπων και iii) στον ΦΠΑ (με ελάχιστες εξαιρέσεις, πχ. στον τουρισμό). Αναφέρθηκε τέλος σε συγκεκριμένα αναπτυξιακά κίνητρα και προτάσεις σταδιακής προσαρμογής του ΕΝΦΙΑ.
Στον πολύπαθο χώρο της υγείας επικεντρώθηκε ο 37χρονος επιχειρηματίας από την Πάτρα Ανδρέας Τζουραμάνης.
Παρουσίασε επίσης προτάσεις και τομές που στοχεύουν στη δημιουργία ενός σοβαρού συστήματος υγείας στην υπηρεσία των ασθενών και της κοινωνίας. Συγκεκριμένα υπογράμμισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε δύο επίπεδα α) στην οργάνωση εθνικού δικτύου οικογενειακών και προσωπικών ιατρών και β) στην οργάνωση του χώρου των διαγνωστικών Ιατρικών Υπηρεσιών. Σημείωσε επίσης την ανάγκη ολοκλήρωσης του ΕΟΠΥΥ σε έναν σύγχρονο οργανισμό που θα «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με βάση την ποιότητα και το κόστος.

Τις αγωνίες των νέων ανθρώπων κατέγραψε η Μαρία Ηλιοπούλου όπως τις βιώνει στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά όπου ζει. «Στρατιές ανέργων, από τα υψηλότερα ποσοστά της χώρας. Ουρές, στη διανομή δωρεάν τροφίμων. Πρόσφυγες, ακόμα, σε σκηνές άναρχα αραδιασμένες. Ταυτόχρονα, καταγράφεται στην περιοχή μας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής», είπε και προσέθεσε «με αυτή την αγωνία για το παρόν και το μέλλον το δικό μας, των συγγενών και των φίλων μας, συναντηθήκαμε μια ομάδα ανθρώπων – νεότερων αλλά και εμπειρότερων με στόχο να προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τις πρακτικές που μας οδήγησαν ως εδώ». Κλείνοντας κατέθεσε ως παράδειγμα, την πρόταση για έναν ορθολογικό φόρο ακίνητης περιουσίας ως πρόσθετο σοβαρό πόρο για την αυτοδιοίκηση ώστε να αξιοποιήσει τις υπαρκτές δυνατότητες της τοπικής ανάπτυξης.

Ο Γ. Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης Γιάννης Μητλιάγκας, μίλησε από τη σκοπιά του μέσου επιχειρηματία και του μέσου πολίτη της υπαίθρου ο οποίος, όπως είπε, «αγωνίζεται κόντρα στη γραφειοκρατία και την έλλειψη ρευστότητας, με όπλο τις γνώσεις του, το μεράκι του και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή» και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να φτιάξουμε και να υπηρετήσουμε αυτή τη χώρα που διαλύσαμε με τα λάθη μας». Υπογράμμισε επιπλέον, την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας μεσαίας τάξης που όπως είπε θα φτιαχτεί από «τα στέρεα υλικά της υγιούς επιχειρηματικής πρωτοβουλίας». Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε, χρειάζεται η ενεργός συμμετοχή των πολιτών αλλά και των φορέων της Περιφέρειας στο σχεδιασμό και στη χάραξη κάθετων αναπτυξιακών πολιτικών καθώς και η καθοδήγηση, κατάρτιση και εκπαίδευση των ανθρώπων που θέλουν να παραμείνουν στον τόπο τους ή αποφάσισαν να γυρίσουν στην περιφέρεια αναζητώντας μια πιο ποιοτική ζωή.

—————————————————————————————————–

Φίλες και φίλοι,

Ακούσαμε από αξιόλογoυς ανθρώπους πως γεννήθηκε, τι πρεσβεύει και κάποιες από τις προτάσεις της Δημοκρατικής Ευθύνης.

Όσοι διαβάσατε το προσκλητήριο ευθύνης- όσοι το υπογράψατε- μοιράζεσθε τις ίδιες αγωνίες με εμάς.
Αναξιοκρατία, νεποτισμός, διαφθορά, πελατειακό κράτος, γραφειοκρατία, αδικίες κατατρώγουν καθημερινά τα σπλάχνα μιας χώρας που βρίσκεται σε απόγνωση.

Εμείς λέμε: Να ξανασκεφτούμε τα πράγματα από την αρχή.

Εμείς λέμε: Θέλουμε ανοικτούς ορίζοντες.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τους ανοικτούς ορίζοντες.

Στη σκέψη: Η Ελληνική Φιλοσοφία άνοιξε δρόμους στην ανθρώπινη νόηση.

Στην τέχνη: Το θέατρο είναι δώρο του ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

Στην πολιτική: Η δημοκρατία έκανε τα πρώτα της βήματα εδώ.

Στην επιστήμη: Η ελληνική επιστημονική κοινότητα είναι απλωμένη στα πέρατα της πανεπιστημιακής γης και διαπρέπει.

Στο εμπόριο: Η ελληνική ναυτιλία είναι το παγκόσμιο πρότυπο.

Δε μας αξίζει αυτό που ζούμε.

Κοιτάξτε γύρω σας. Έχει καμία σχέση αυτό που βλέπετε, με αυτά που περιέγραψα;

Φτιάξαμε μια χώρα φοβισμένη. Ανασφαλή. Μια χώρα όχι σίγουρη για τον εαυτό της. Μια χώρα με κλειστούς ορίζοντες.

Ρωτάμε: Τι νόημα έχει μια κοινωνία που αρνείται στους πολίτες της τη δυνατότητα να προσφέρουν στους συναθρώπους τους;

Μας λένε: Η χώρα δε χρειάζεται ένα νέο κόμμα τώρα.

Εμείς λέμε: Η χώρα δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς κάτι καινούργιο.

Αλήθεια ποιες είναι οι άλλες προτάσεις σήμερα;

Ο φασισμός; Να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι εναντίον των δυστυχισμένων προσφύγων για να ικανοποιήσουμε τα χειρότερα ένστικτά μας;

Η ακρότητα και η απολυταρχική οπισθοδρόμηση; Η επαναστατική φαντασίωση κατά του «κεφαλαίου»;

Η ιδεολογία της καρέκλας; Η διαλεκτική αντιστροφή της πραγματικότητας; Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τώρα αντιμνημονιακή πράξη είναι η υπογραφή μνημονίων.
Η υποταγή βαφτίζεται αντίσταση. Ο συμβιβασμός με τα συμφέροντα, κυνήγι τους.
Το θέριεμα της διαφθοράς, καταπολέμησή της.

Ή μήπως η ρητορική των μεταρρυθμίσεων, από αυτούς που υπηρέτησαν τον κρατισμό που μας έφερε την κρίση;
Που υπηρέτησαν τις συμβιβαστικές λογικές οι οποίες δεν καταφέρνουν να μας βγάλουν από αυτή;

Λέμε όχι σε όλα αυτά. Λέμε όχι στη μοιρολατρία του δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Λέμε όχι στην ακρότητα. Λέμε ναι στη μετριοπάθεια του κέντρου. Ναι στο διάλογο και στις συνθέσεις αλλά μόνον χάριν του Εθνικού συμφέροντος.

Λέμε όχι στην Εθνική αναξιοπρέπεια της διαπραγμάτευσης των Υπουργών που γυρίζουν από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο χωρίς σχέδιο για τη χώρα.
Λέμε ναι στα δύσκολα, αλλά δίκαια μέτρα.

Έχουμε όπλο τη δυναμική των αλλαγών που μπορούν να λύσουν μόνιμα τα προβλήματά μας
Απαιτούμε την οριστική επίλυση των ζητημάτων που λύνονται μόνο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως το χρέος.

Επίλυση, με πνεύμα Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Μας λένε: Δεν πρέπει να διασπάσετε το μέτωπο.

Εμείς λέμε: Είμαστε βαθιά ενωτικοί- Είμαστε βαθιά ανανεωτικοί.

Ενότητα χωρίς ανανέωση δε δίνει καμία λύση. Η ένωση για να φύγει η λαίλαπα των «άλλων», οδηγεί μόνο στον Εθνικό διχασμό.

Ξεκινάμε μια προσπάθεια με εχέγγυα δημοκρατικότητας. Όχι στους αρχηγισμούς, τα κόμματα-ιδιοκτησίες, αρκετά μας ταλαιπώρησαν τόσο.

Το καταστατικό μας επιβάλλει, τη δημοκρατική επιλογή υποψηφίων.

Το καταστατικό μας προωθεί τη σύνθεση μέσω των δύο πόλων που προβλέπει: του Προέδρου από τη μία. Του Γραμματέα και υποψήφιου Πρωθυπουργού από την άλλη. Πριν απαιτήσουμε διάκριση εξουσιών στο κράτος, την υλοποιούμε στο κίνημά μας.

Βγαίνουμε δημόσια τώρα, πριν ακόμη την πρώτη μας συνδιάσκεψη που θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους, να έρθουν, να συνδράμουν, να αναλάβουν ευθύνες. Τώρα! Όλα είναι ανοικτά!

Χωρίς αποκλεισμούς. Σε μια νέα κίνηση, για να φτιάξουμε αυτό που όλοι ομολογούν πως χρειαζόμαστε: ένα νέο κόμμα, χωρίς άρρωστους μηχανισμούς, χωρίς υποχρεώσεις στα συμφέροντα, χωρίς υποχρεώσεις στο «ένδοξο» παρελθόν, χωρίς φόβο για ρήξεις, χωρίς βαρωνίες, οικογενειοκρατίες, εξουσιολατρεία ή ιδεοληψίες.

Χωρίς το ψέμα στο DNAτου.

Μας λένε: Και τι διαφορετικό μπορείτε εσείς να πείτε; Δεν είναι όλα αποφασισμένα από τους ξένους;

Εμείς λέμε: Η διαφορετικότητα σήμερα είναι συνάρτηση της τόλμης.

Τολμάμε να πούμε πως η διαφθορά ξεκινάει από εμάς τους πολιτικούς και πάντα από ψηλά. Πως καταπολεμείται μόνο από μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Πως δικαιοσύνη που χειραγωγείται, είναι και διεφθαρμένη και αναποτελεσματική.

Τολμάμε να προτείνουμε τη σμίκρυνση του βασιλείου των πολιτικών σε ένα επιτελικό κράτος των 5000 υπαλλήλων. Τολμάμε να βάλουμε τέρμα στα ρουσφέτια.

Τολμάμε να πούμε στον ιδιώτη πως θα μειωθούν με κάθε εξοικονόμηση, οι φόροι. Όμως αναγνωρίζουμε τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια. Ως τότε, μείωση της γραφειοκρατίας και βελτίωση των υπηρεσιών και των παροχών.

Τολμάμε να πούμε στο δημόσιο υπάλληλο πως δεν αντέχει η κοινωνία να τον πληρώνει χωρίς να παράγει. Όμως, δε θα απολύσουμε κανέναν που αναγνωρίζει πως η υπηρεσία του υπάρχει χάριν των πολιτών. .Κυρίως όμως, πως δεν είναι δουλειά των πολιτικών να απολύουν ή να προσλαμβάνουν γιατί θα το κάνουν πάντα με κομματικά κριτήρια.

Τολμάμε να διαλύσουμε το ψευτοδίλημμα των ιδιωτικοποιήσεων ή κρατικοποιήσεων. Προτείνουμε Δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, με ιδιωτική όμως διαχείριση, και με το μέρισμα να μειώσουμε φόρους και να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος.

Τολμάμε να μιλήσουμε για τις ευθύνες του αδιάφορου κατεστημένου, τις ευθύνες των άβουλων Ευρωπαίων.

Τολμάμε να ζητήσουμε από τον κόσμο να ακούσει νέα παιδιά, νέες φωνές και να ανοίξει το μυαλό και την καρδιά του για να τις αγκαλιάσει. Όλοι έχουν κάτι να πουν, έχουν διάθεση πραγματικής προσφοράς.

Τολμάμε να καλέσουμε τα νέα παιδιά να έρθουν κοντά μας,

Φίλες και φίλοι,

Η χώρα ζει μια εποχή με μεγάλο πόνο.

Υπάρχει ένας πολύ αληθινός στίχος: Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει.

Ελάτε μαζί να τον κάνουμε αληθινό και για τη χώρα μας:

Η Ελλάδα πονάει όταν ψηλώνει.

Επιτρέψτε μου να κλείσω με μια προσωπική αναφορά.

Η εποχή των σωτήρων τελείωσε.

Όταν με πλησίασαν νέα παιδιά που είχαν κοινές με εμένα ανησυχίες, δεν ήταν η ευκολότερη επιλογή να ξεκινήσουμε κάτι από το μηδέν, από την αρχή, να προσπαθήσουμε έχοντας τις πιθανότητες εναντίον μας.

Υπήρχαν άλλες- ευκολότερες ίσως- προσωπικές στρατηγικές.

Διάλεξα το δρόμο της συνείδησής μου. Να σηκώσω τα μανίκια μαζί με τόσους άλλους, γιατί ξέρω πως η εποχή που τα πράγματα χτίζονταν με τα λόγια, πέρασε.

Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε όλοι μας. Η Δημοκρατική Ευθύνη είστε εσείς.

Είμαστε εδώ σήμερα γιατί άνθρωποι σας εσάς, σαν εμάς, διψούν για να προσφέρουν.
Η δύναμη της χώρας είστε εσείς.
Η δύναμη της προόδου είστε εσείς.

Αρκεί να το θελήσετε, να βοηθήσετε, να ενεργοποιηθείτε, να οργανωθείτε. Να γίνετε η δύναμη Ευθύνης που θα σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους της.

Εσείς είστε και η συνείδηση και η Ευθύνη.

Σας ευχαριστώ.

The post Τη «Δημοκρατική Ευθύνη» παρουσίασε ο Θεοχάρης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
θεοχαρης, χρυση αυγη, σας ευχαριστώ, λύση, νέα, προσφορες, λαρισα, ελλαδα, iii, ΦΠΑ, ενφια, πατρα, εοπυυ, πειραιας, κοζανη, συμμετοχή, νεποτισμός, θεατρο, χρεος, φοροι, ώμους, enimerosi24, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, απολυσεις στο δημοσιο, τελος ακινητης περιουσιας, τελος ακινητων, σκοπια, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, τελος του κοσμου, κοινωνια, κομματα, αυτοδιοικηση, enimerosi24, δημοκρατια, δουλεια, δωρεαν, εθνικη, κοντρα, οριζοντες, τα νεα, ψεμα, αγωνια, εξαιρεσεις, αξιζει, βρισκεται, γινει, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δομη, δρομος, δωρο, ευκαιρια, ειπε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, ελπιδα, εποχη, ευθυνη, τεχνη, ζωη, ιδιο, ιδρυση, υπηρεσια, υπηρεσιες, θωμας, ιδεολογια, ομιλια, κειμενο, κυνηγι, κινηση, κομμα, λαθη, λαιλαπα, λύση, λογια, μηδεν, μειωση, μπορειτε, μαρια, μυαλο, ναυτιλια, νεποτισμός, νοημα, ξενοδοχειο, ομαδα, παντα, παιδια, πιθανοτητες, ποιοτητα, υπογραφη, προβληματα, ποναει, ρητορικη, σιγουρη, συγκεκριμενα, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνες, σμικρυνση, συγχρονο, σχεδιο, χειροτερα, βηματα, δημητρης, ενωση, εθνικο, φιλοι, γινετε, γνωσεις, χωρα, κομματι, καρδια, υγειας, υλικα, ώμους, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα