Θολή η απόφαση των μετόχων του Mega

Τα 3 εκ. είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό…

Αχτίδα αισιοδοξίας στο σκοτάδι που είχε πέσει πάνω από το Mega τα τελευταία 24ωρα έριξε η ανακοίνωση των μετόχων του καναλιού ότι θα βάλουν άμεσα 3 εκ. ευρώ. Ομως παραμένουν ανοικτά όλα τα μέτωπα που οδήγησαν ως εδώ το σταθμό. Τα τρία εκ. πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση των εργαζομένων γεγονός που έτσι όπως είναι η κατάσταση έχει δύο όψεις. Την προφανή και καλή ότι δηλαδή θα πάρουν χρήματα μετά από σχεδόν τρεις μήνες οι εργαζόμενοι. Ομως αν τα υπόλοιπα

μέτωπα δεν κλείσουν τις επόμενες μέρες η αποπληρωμή των εργαζομένων όπως λένε κάποιοι που γνωρίζουν τις προθέσεις των μετόχων, θα είναι απλά η τελευταία πράξη του δράματος. Με απλά λόγια οι μέτοχοι θα αποχωρήσουν οριστικά παραδίδοντας το κανάλι στις τράπεζες απλά θα έχουν πληρωθεί οι εργαζόμενοι για να μην βρίσκονται υπό εξέλιξη αντιδράσεις και γενικά για να μην εγκαταλείψουν οι μέτοχοι το κανάλι χρωστώντας στους εργαζομένους μισθούς.
Τα 3 εκ. είναι πραγματικά σταγόνα στον ωκεανό και είναι αμφίβολο κιόλας αν οι τράπεζες κάνουν αποδεκτή την κίνηση αυτή των μετόχων. Ακόμη όμως και αν οι τράπεζες για ανθρωπιστικούς λόγους επιτρέψουν τα χρήματα αυτά να πάνε για την αποπληρωμή των εργαζομένων δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα κάνουν αποδεκτό το αίτημα των μετόχων για ξεμπλοκάρισμα των λογαριασμών. Ακόμη όμως και αν σε ένδειξη καλής θέλησης το κάνουν και αυτό θα πρέπει άμεσα σε διάστημα λίγων ημερών άντε λίγων εβδομάδων οι μέτοχοι να καταβάλλουν τα υπόλοιπα 14 εκ. ευρώ που συμφώνησαν ότι θα μπουν για την αύξηση του ΜΚ. της εταιρείας. Και είναι σαφές ότι για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να έχουν συμφωνήσει ότι θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το κανάλι το οποίο εκτός από τις τράπεζες έχει πλέον πολύ σοβαρά χρέη σε προμηθευτές και συνεργάτες. Και ταυτόχρονα θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα μπουν στη μάχη για την απόκτηση άδειας, κάτι που οι τράπεζες ζητούν ως προυπόθεση για να προχωρήσουν σε νέα συμφωνία με τους μετόχους. Για να τα κάνουμε πενηνταράκια που λέει και ο Γεωργίου…

Μετά τα τρία εκ. ευρώ που λένε ότι θα βάλουν τώρα οι μέτοχοι, πρέπει να βάλουν σε λίγες μέρες άλλα 14 και μετά να έρθουν σε συμφωνία με τις τράπεζες και τους άλλους πιστωτές για τη διευθέτηση των χρεών. Και ταυτόχρονα να καταβάλλουν τα 3+8 εκ. που είναι τα ποσά συμμετοχής στο διαγωνισμό και φυσικά να έχουν διαθέσιμα και τα κεφάλαια για να μπουν στη δημοπρασία και να χτυπήσουν μια άδεια η τιμή της οποίας κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει.

Μακάρι φυσικά να γίνουν όλα αυτά και το κανάλι να βρει το δρόμο του και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις δουλειές και την κανονικότητα στη ζωή τους όμως σε αυτή τουλάχιστον τη φάση κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι βέβαιος ότι θα εξελιχθούν όλα ομαλά στο κανάλι το οποίο εξαιτίας όλων αυτών των προβλημάτων μπορεί μεν να εκπέμπει αλλά ήδη έχει κατρακυλήσει στους πίνακες μετρήσεων πάρα πολύ ενώ ταυτόχρονα το τηλεοπτικό κοινό αρχίζει και εκπαιδεύεται στην απουσία του και θα είναι δύσκολο να μαζέψει γρήγορα τον κόσμο πίσω. Αν μάλιστα οι λύσεις που βρεθούν είναι μεσοβέζικες και το κανάλι συνεχίσει μεν να λειτουργεί αλλά χωρίς πρόγραμμα όπως συμβαίνει τώρα ή με υποτυπώδες πρόγραμμα, τότε η κατάσταση θα είναι πάνω κάτω η ίδια.

The post Θολή η απόφαση των μετόχων του Mega appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα