«Θα τρίζουν τα κόκαλα της Ελ. Βλάχου!»

email Γιάννη Μαμουζέλου στο enimerosi24

Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ήταν εφημερίδα της συντηρητικής ή και δεξιάς πολιτικής παράταξης στην Ελλάδα… Αλλά κάποτε ξέραμε ότι όχι μόνο ανήκε και διευθυνόταν από την Ελένη Βλάχου, αλλά ότι είχε επικεφαλής και συντάκτες δημοσιογράφους που σέβονταν και τον εαυτό τους και τις αξίες και τη δεοντολογία της δημοσιογραφίας και τις αρχές των ΜΜΕ.

Τώρα, με δημοσιεύματα, όπως αυτό

περί «διαχρονικότητας της αθλιότητας και των ρουσφετιών» μεταξύ των πολιτών αυτής της δύσμοιρης χώρας αντιληφθήκαμε ότι η ιστορική εφημερίδα έχει εκπέσει σε κιτρινισμό, σε αήθη μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, σε πιστό γκαουλάϊτερ του συστήματος, σε υπηρέτη ενός διαφθαρμένου συστήματος δημιουργίας εσφαλμένων εντυπώσεων και «παραμορφωμένης» κοινής γνώμης!

Θλιβερό φαινόμενο και δημοσιογραφικής αντίληψης και δημοσιογραφικής πρακτικής, από υποταγμένους συντάκτες, όποιοι κι αν είναι αυτοί…
Σε εποχές που από την μπότα των κατακτητών και την κουκούλα των καταδοτών ο κόσμος προσπαθούσε να ξεφύγει από την καταπίεση, τις εξορίες, τις φυλακίσεις, τις διώξεις, την ανεργία, την ανέχεια, τα καρφώματα των «εθνικοφρόνων» και τις παρακολουθήσεις των χωροφυλάκων κ.α. ήταν γνωστό ότι οι αντοχές εξαντλούνταν και η απελπισία -αλλά και τα…φωτεινά παραδείγματα των «έξυπνων»- έσπρωχναν πολλούς να ζητούν «χάρες», «αναστολές εκτέλεσης», βοήθεια ακόμη και για αυτονόητα πράγματα για μια αξιοπρεπή ζωή!

Κι αυτά τα ερμήνευσαν σε ρουσφέτια, σε διαπλοκές, σε τεμπελιά ή δεν ξέρω τι άλλο οι ευφάνταστοι και ανιστόρητοι προπαγανδιστές της «Κ»! Για να τα συνδέσουν με το σήμερα των μεταπολιτευτικών χρόνων, για να «δικαιώσουν» δήθεν τον Πάγκαλο στην αθλιότητα του «μαζί τα φάγαμε…» κ.λπ

Το απόλυτο αίσχος, η απόλυτη έκπτωση δημοσιογραφικού ήθους και αξιοπρέπειας… Είμαι βέβαιος ότι τρίζουν τα κόκαλα της Ελένης Βλάχου που από ψηλά «βλέπει» σε τι χέρια κατάντησε η εφημερίδα που κάποτε έγινε σύμβολο δημοκρατίας, αντίστασης στη Χούντα κ.α.
Ο κόσμος ας ανοίξει τα μάτια και τ’ αυτιά κι ας καταλάβει το ρόλο τους…

Γιάννης Μαμουζέλος
Δημοσιογράφος- Συγγραφέας
Μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Keywords
Τυχαία Θέματα