Τα βίαια βιντεοπαιχνίδια αυξάνουν την αντοχή στον πόνο

Φαίνεται ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια όπου οι παίκτες πρέπει να σκοτώνουν εχθρούς μπορεί να κάνουν και καλό, υποστηρίζει το πανεπιστήμιο Keele της Βρετανίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του πανεπιστήμιου, τα συγκεκριμένα παιχνίδια αυξάνουν το όριο αντοχής μας στον πόνο.

Η έρευνα έδειξε ότι 40 εθελοντές ήταν ικανοί να αντέχουν ένα πόνο 65% περισσότερο μετά το παίξιμο των βίαιων παιχνιδιών από όσους έπαιξαν ένα μη βίαιο παιχνίδι γκολφ. Οι συμμετέχοντες έπαιξαν και τα δύο είδη παιχνιδιών σε διαφορετικές περιπτώσεις για

10 λεπτά και μετά έβαλαν τα χέρια τους σε πολύ παγωμένο νερό για να ελεγχθεί η αντίδραση τους στον πόνο. Ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων έδειξε αυξημένη αντοχή στον πόνο κατά 65% σε αυτούς που έπαιξαν τα βίαια παιχνίδια. Αυξημένοι ήταν επίσης και οι καρδιακοί τους παλμοί.

Το ίδιο πανεπιστήμιο είχε υποστηρίξει με προηγούμενη έρευνα ότι η αντοχή στον πόνο αυξάνεται και με το βρίσιμο.

Ο καθηγητής Ψυχολογίας του Keele Δρ. Ρίτσαρντ Στίβενς σημείωσε ότι μελετητές του πόνου εξερευνούν ήδη τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας ως ένα τρόπο που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τον πόνο, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.

Μια ομάδα στο Σιάτλ των ΗΠΑ ενθάρρυνε παιδιά με σοβαρά εγκαύματα να εξερευνούν ένα παγωμένο εικονικό τοπίο την ώρα που τους άλλαζαν ρούχα. Αυτό μείωνε τον πόνο και την ενόχληση που ένοιωθαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Psychological Reports.

Keywords
Τυχαία Θέματα