Τα «σκοτεινά» σημεία και τα ερωτηματικά για το Εurogroup

…στο «Ακραίως»

Αντεγκλήσεις για τη συμφωνία του Eurogroup της Δευτέρας εκφράστηκαν στο σημερινό »Ακραίως» στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή.

Σύμφωνα με τον Τάκη Χατζή » Οι ξένοι περισσότερο ενδιαφέρονται για τις χώρες τους και τις δικές τους πολιτικές. Οι δηλώσεις των ξένων είναι ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα. Στη χώρα μας έγινε ένα πείραμα. Η Ελλάδα θα έπρεπε η ίδια να έχει πάρει μέτρα. Όλοι έχουν ευθύνες. Εγώ βασίζομαι στο κατά πόσο η χώρα πρέπει να έχει δικό της πρόγραμμα και δική της πολιτική για να ξεφεύγει

από δύσκολες καταστάσεις».

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μέγα που βρέθηκε στην εκπομπή »δεν υπάρχει φως για συμφωνία θα σερνόμαστε μέχρι τον Ιούλιο. Θα είναι ένα διάστημα χωρίς ανάπτυξη χωρίς πλεόνασμα με πολλές δυσκολίες».

Από την πλευρά του ο Γ. Τριάντης τόνισε ότι »δεν προκύπτει πουθενά ότι η αξιολόγηση θα πάει μέχρι τον Ιούλιο».

Πρόσθεσε, δε, ότι ΄΄Σε σχέση με τα μέτρα για το χρέος, τονίστηκε ότι θα πρέπει να συζητηθούν καθώς, αν δεν συμβεί αυτό η χώρα δεν μπορεί να μπει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Ο Ανδρέας Πετρόπουλος αναρωτήθηκε :» Γιατί έρχονται ; Χωρίς συμφωνία έρχονται; Πολιτικά συμφωνήσαμε στο Eurogroup. Αν δεν υπήρχε συμφωνία πώς έρχονται;»

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο, »τα μέτρα θα τα δούμε τώρα. Κατάλαβα ότι έχουμε συμφωνία σε κεντρικούς άξονες. Όλα αυτά που ακούμε, θα τα δούμε. Γιατί να προεξοφλούμε; Η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε μειώσεις μισθών».

Για τον Άρη Πορτοσάλτε, »η συμφωνία θα φέρει και άλλες περικοπές. Σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να φέρει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η κυβέρνηση υποχρεούται να ψηφίσει μέτρα».

Ο ίδιος, δε, έδωσε και ένα »παρασκήνιο» από το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς όπως αποκάλυψε »Υπήρχε συμφωνία να μη γίνουν ανακοινώσεις και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αιφνιδιάστηκε ότι βγήκε το non paper της κυβέρνησης».

The post Τα «σκοτεινά» σημεία και τα ερωτηματικά για το Εurogroup appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα