Τα μεσάνυχτα η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής

Συνεχίζεται, με τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης το βράδυ της Κυριακής στη Βουλή. Η συζήτηση θα κορυφωθεί με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αργά το βράδυ, που αναμένεται να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατηγόρησε την

κυβέρνηση ότι έβαλε πωλητήριο στη δημόσια περιουσία και ότι συνεχίζει την εφαρμογή του μνημονίου, κοροϊδεύοντας τον λαό. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τα μεσάνυχτα.

Νωρίτερα, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού. «Επιβάλλεται στο τουρισμό να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να τον ενισχύσουμε. Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι μονόδρομος και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την κοινωνική συνοχή. Είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα», επισήμανε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταλεί προς τα έξω ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η Ελλάδα μπορεί και αλλάζει».

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα αλλά μπορεί όμως να γίνουν άμεσες βελτιωτικές κινήσεις έτσι ώστε όπως είπε  να εγγυηθούμε ότι το 2012 θα κλείσει με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη.

Προτεραιότητα στον θαλάσσιο τουρισμό με έμφαση στους τομείς της κρουαζιέρας και του γιώτινγκ, στην ανάπτυξη του δικτύου των μαρινών μέσω συμβάσεων παραχώρησης αλλά και στις αποκρατικοποίησεις λιμένων με αιχμή τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ θα δώσει ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Στην παρέμβασή του ανέπτυξε τις δράσεις του υπουργείου στους πυλώνες της ναυτιλίας, της ακτοπλοϊας και της ασφάλειας της ναυσιπλοϊας και με κύριο γνώμονα την αναπτυξιακή ώθηση της εθνικής οικονομίας.
Όπως εξήγγειλε, το υπουργείο θα εστιάσει στην αναπτυξιακή διάσταση του θαλάσσιου Τουρισμού με έμφαση στην αναψυχή, κυρίως δε στην κρουαζιέρα και στο γιώτινγκ. Ταυτόχρονα θα αναπτυχθεί δίκτυο μαρινών μέσω συμβάσεων παραχώρησης, ανάλογα, της κατασκευής, λειτουργίας και εκμετάλλευσης, μεμονωμένα ή σε «πακέτα», σε συνδυασμό με τουριστικά καταφύγια και αγκυροβόλια.

Ο κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι θα υπάρξει ολοκληρωμένη εθνική πολιτική λιμένων, για όλα τα λιμάνια και ένα οργανωτικό και ρυθμιστικό μοντέλο. Για τα περιφερειακά λιμάνια, θα επιδιωχθεί μέσω συγχωνεύσεων να δημιουργηθούν σύγχρονοι φορείς.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου τόνισε ότι το επανιδρυθέν υπουργείο θα αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για τη Β.Ελλάδα. «Η επανίδρυση του υπουργείου αποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η παράταξη της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Βόρεια Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θράκη», είπε ο υπουργός.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι το μέλλον και η πορεία της Ελλάδας είναι σε εκκρεμότητα. «Δεν υ

Keywords
Τυχαία Θέματα