Τα κελεύσματα του επιλοχία του ΣΥΡΙΖΑϊκού λόχου συντρόφου Πουλάκη από τις στήλες του κλώνου της «Ε»…

Του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη για το Enimerosi24

Προσκλητήριο εν όψει των αρχαιρεσιών του Σεπτεμβρίου στις δευτεροβάθμιες ενώσεις των Δήμων του “Καλλικράτη” (ΠΕΔ, ΚΕΔΕ) και των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων (ΠΕΔΕ) έρχεται να σημάνει με σημερινό άρθρο του, από τον κλώνο της “Ε”, ο ΣΥΡΙΖΑίος αρχικομματάρχης γιά την Αυτοδιοίκηση σύντροφος Κώστας Πουλάκης.

Βλέποντας μεγάλο το μπόι του κόμματός “του” στο ηλιοβασίλεμα, θεωρεί προφανώς ότι η συντρόφισσα Δούρου πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της ΕΝΠΕ και αντίστοιχοι ΣΥΡΙΖΑίοι στις τοπικές ενώσεις Δήμων και τελικώς την ΚΕΔΕ.

Από την άλλη πλευρά φοβάται μήπως κάποια “κουκιά” ιδιοκτησίας του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν νερά και εξειδικεύοντας το γνωστό διχαστικό και μισαλλόδοξο μότο του προέδρου Αλέξη “ή εμείς, ή αυτοί” αναφωνεί: “Από την έκβαση αυτού του στοιχήματος θα κριθεί η σημερινή διάσωση, αλλά και η αυριανή προοπτική της Αυτοδιοίκησης. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η πενταετία που ξεκινά γιά τις νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές θα συμπέσει με μία ιστορική τομή στην ελληνική πολιτική ζωή: την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς”(…)

Σαν σκύλος σε μαντρί, ο Πουλάκης κοιτάει να μαντρώσει τα ζα, τονίζοντας ότι “αυτονομία των διοικητικών σχημάτων δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση αποπολιτικοποίηση, ειδικά σήμερα που οι κεντρικές “μνημονιακές πολιτικές επιλογές καθορίζουν πιό απροκάλυπτα από ποτέ τις τύχες του θεσμού της τοπικής και περιφερειακής Αυτοδιοίκησης”. Συνεπώς, κατά τον αρχικομματάρχη, δεν θα δικαιολογηθούν “κοπάνες”, πολλώ μάλλον που κεντρικώς στις εκλογές του περασμένου Μαϊου ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε πει καθαρά “τρεις ψήφοι-Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Περιφέρειες, Δήμοι-παντού ΣΥΡΙΖΑ”.

Τώρα έρχεται ο Πουλάκης, ως επιλοχίας του ΣΥΡΙΖΑϊκου λόχου και δίνει παραγγέλματα. Λυπηρός ο τύπος, του μένει η απάντηση που τους πρέπει από τις αντίστοιχες κάλπες, απάντηση στο μοναδικό πολιτικό θράσος του ΣΥΡΙΖΑϊκου θιάσου.

Όσο κι αν τέτοιες πολιτικές “αναλύσεις” είναι εξόχως απωθητικές, παραπέμποντας σε εποχές που τα ισχυρά πολιτικά κέντρα ήθελαν την Αυτοδιοίκηση προσδεδεμένη στις επιταγές τους, σαν πιστά ζώα, πρακτική που όλοι λογικώς θα θέλαμε να αποτελεί παρελθόν, έρχεται ο αρχι-κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ γιά να την υπενθυμίσει και να διατάξει την αναβίωσή της.

Όσο κι αν η λύπη γιά τέτοιου είδους πολιτικές είναι απολύτως δικαιολογημένη, το κέρδος από τέτοιες εκμυστηρεύσεις είναι πολλαπλάσιο, διότι οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν ποιό “ρόλο” προγραμματίζει το ΣΥΡΙΖΑϊκο συνονθύλευμα ως “κυβέρνηση της Αριστεράς” και αναλόγως να τοποθετηθούν, πριν φθάσουν μπροστά στην κάλπη…

Εις ό,τι αφορά τον κλώνο της “Ε”, ο οποίος επιδιώκει να πλασάρεται ως…”ανεξάρτητη, συνεταιριστική, απογευματινή εφημερίδα” και μόνη η δημοσίευση του άρθρου Πουλάκη σε προβεβλημένη θέση μαρτυρεί-γιά πολλοστή φορά- την στενή πρόδεση του φύλλου στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου λειτουργεί ως άτυπο όργανο, μαζύ με το κομματικό δελτίο της “ΑΥΓΗΣ”.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

The post Τα κελεύσματα του επιλοχία του ΣΥΡΙΖΑϊκού λόχου συντρόφου Πουλάκη από τις στήλες του κλώνου της «Ε»… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα