Τα… καψόνια του Μητσοτάκη στον Μπακογιάννη

Ο Δήμος της Αθήνας, ο γάμος και οι… τρικλοποδιές

Γράφει ο Πολιτικός

Ψυχρά κύματα διαπερνούν τελευταία τις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ανιψιό του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Η αφορμή βρίσκεται στη συμμετοχή του Μπακογιάννη στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει

η κυβέρνηση στην περιφέρειά του, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εξοργίσει τον πρόεδρο της ΝΔ.

Είναι ενδεικτικό πως η Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση μιλώντας για δήθεν αναπτυξιακά συνέδρια, ενώ συγχρόνως έδωσε γραμμή στα στελέχη της να μη συνδράμουν με την παρουσία τους σε κανένα από αυτά. Η κομματική οδηγία δεν πτόησε όπως φαίνεται τον περιφερειάρχη που συμμετέχει κανονικά, άλλωστε περιμένει για τη Στερεά Ελλάδα οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις μπορεί να φθάσει και τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι η προφανής αφορμή για τα σύννεφα που έχουν σκιάσει τις σχέσεις Κ. Μητσοτάκη και Κ. Μπακογιάννη. Γιατί κατά τα άλλα οι γνωρίζοντες τις εσωτερικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία λένε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχει ενοχληθεί σφόδρα από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ενθαρρύνει προς το παρόν σιωπηρά το πλασάρισμα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη για το δήμο της Αθήνας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης βαθιά μέσα του δεν επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Όμως είναι και δύσκολο να κατέβει και ως υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, στα ίδια ψηφοδέλτια με τον Μητσοτάκη που διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός, αλλά και τη μητέρα του που εκ των πραγμάτων θα διεκδικήσει μία βουλευτική έδρα. Ο δήμος της Αθήνας θα ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Κώστα Μπακογιάννη, ώστε να αποτελέσει έναν ενδιάμεσο σταθμό προτού δοκιμάσει την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Ευκαιρία στην οποία βάζει τρικλοποδιές ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζοντας άλλες υποψηφιότητες, όπως της Όλγας Κεφαλογιάννη ή και του Γιώργου Πατούλη. Βέβαια πάντα υπάρχει η εναλλακτική επιλογή της περιφέρειας Αττικής…

Οι πληροφορίες λένε δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν παρών στο γάμο του Κώστα Μπακογιάννη που έγινε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε κλειστό κύκλο, στο σπίτι του περιφερειάρχη στο Καρπενήσι.

The post Τα… καψόνια του Μητσοτάκη στον Μπακογιάννη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα