Τα emoticon γιορτάζουν τα 30ά τους γενέθλια :-)

Οι γνωστές μας φατσούλες που φτιάχνονται από σημεία στίξης και χρησιμοποιούνται ευρέως στα γραπτά μηνύματα και στο διαδίκτυο κλείνουν αυτό το μήνα τα 30 τους χρόνια.

Ήταν 19 Σεπτεμβρίου του 1982 όταν ο καθηγητής Σκοτ Φάλμαν του πανεπιστημίου Carnegie Mellon του Πίτσμπουργκ έστειλε ένα email που περιείχε την πρώτη χρήση της πλάγιας χαμογελαστής φατσούλας.

«Προτείνω την συγκεκριμένη ακολουθία χαρακτήρων για θέματα που αφορούν σε αστεία: :-) Διαβάστε το πλαγίως.» Στόχος σύμφωνα

με τον καθηγητή ήταν να διαφοροποιούνται τα email που είχαν χιουμοριστικές προθέσεις από αυτά που δεν είχαν.

Μόλις στάλθηκε το αρχικό email η ιδέα εξαπλώθηκε γρήγορα σε άλλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλο το δίκτυο των υπολογιστών. Μέσα σε λίγους μήνες η συγκεκριμένη πρακτική είχε γίνει γνωστή σε χρήστες υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος ο εμπνευστής των emoticon δήλωσε στον Independent ότι έμεινε απίστευτα έκπληκτος από το πόσο διαδόθηκε η απλή του εφεύρεση. «Ήταν μια πλακίτσα που πέταξα σε μια συζήτηση για θέμα φυσικής. Ήταν 10 λεπτά από τη ζωή μου. Περίμενα ότι το σημείωμα μου θα διασκέδαζε μερικούς φίλους μας και ότι αυτό θα ήταν όλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα