Τα απρόοπτα, οι πρώτες αφίξεις και οι ασπασμοί στη Βουλή

Δεν έλειψαν τα απρόοπτα από την σημερινή διαδικασία ορκωμοσίας της νέας Βουλής, όπου είχαμε πολλές νέες αφίξεις, χειραψίες και ασπασμούς.

Πρίν ξεκινήσει η διαδικασία της ορκωμοσίας, αυτοκίνητο της αρχιεπισκοπής αφού αποβίβασε τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, προσέκρουσε σε μαρμάρινο στύλο στο προαύλιο της Βουλής, με αποτέλεσμα να φύγει ο προφυλακτήρας του.

Το ατύχημα συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου προσπάθησε να

αποφύγει άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο και ευτυχώς οι ζημιές είναι μόνο υλικές.

Σημειώνεται βέβαια ότι εκείνη την ώρα η κίνηση ήταν αυξημένη μέσα στο προαύλιο της Βουλής, λόγω της επερχόμενης ορκωμοσίας, με τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου να καταφθάνουν από νωρίς στη Βουλή, προκειμένου να ορκιστούν στα νέα τους καθήκοντα.

Χωρίς γραβάτα εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πολλοί υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατά την είσοδό του στο Κοινοβούλιο χαιρέτησε δια χειραψίας τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσους βουλευτές κάθονταν στα πρώτα έδρανα, ενώ είχε και σύντομη συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή επέλεξε ένα ταγέρ με γεωμετρικά σχήματα στο σακάκι και μαύρη φούστα με πουκάμισο «εποχής» με μεγάλο φιόγκο στο λαιμό, ενώ πιο συντηρητική εμφάνιση, με μακρύ μαύρο παλτό, έκανε η υπόψηφια πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνοδευόμενος από την σύζυγό του έφτασε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη, προσερχόμενη στη Βουλή, προέβη σε δηλώσεις: «Η νέα κυβέρνηση πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είναι πολύ κρίσιμες ώρες για την χώρα μας. Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας. Όλες οι χώρες πρέπει να σταθούν με υπευθυνότητα στα γεγονότα. Αν κοιτάμε το παρελθόν θα μείνουμε για πάντα εκεί. Το μέλλον της Ελλάδας χρειάζεται νέους όρους, νέους τρόπους και νέες ιδέες».

Ο επικεφαλής του ΠοταμιούΣταύρος Θεοδωράκης έκανε σάλτο πάνω από τα έδρανα για να πάει προς τη θέση του, ενώ η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Μάρκου έφθασε από τους πρώτους, με σκούρο μπλε ταγέρ και συνοδευόμενοι από τους γονείς της.

Στα μαύρα ντυμένη εμφανίστηκε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επέλεξε ένα βαθύ μπλε μπλουζάκι για να «σπάσει» τη μονοτονία.

Στα τελευταία έδρανα επέλεξε να κάτσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ορκωμοσία
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα μιλήσει στις 14:30, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και θα ακολουθήσει (15:00) συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, συμμετεχόντων των υπουργών της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων βουλευτών.

Η διαδικασία ξεκίνησε με δοξολογία εκ μέρους του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των παρισταμένων μελών της Ιεράς Συνόδου, μετά από την οποία ο αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «καλή δύναμη με σύνεση, ενότητα και πνεύμα και επιδίωξη προκοπής». Τον προβλεπόμενο για τους μουσουλμάνους βουλευτές όρκο, έδωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ενώ οι υπόλοιποι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μουσταφά Μουσταφά και Καραγιουσούφ Αϊχάν) έδωσαν πολιτικό όρκο.

Φέτος, οι βουλευτές που δεν επιθυμούσαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο, είχαν τη δυνατότητα να ορκιστούν «στην τιμή και συνείδησή τους» (ενώ κατά τα προηγούμενα χρόνια, απλώς παρίσταντο στην τελετή χωρίς να δεχθούν την ευλογία του αρχιεπισκόπου). Χρήση του πολιτικού όρκου έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ (με εξαίρεση τη Λιάνα Κανέλλη η οποία έδωσε θρησκευτικό).

Απών από τη διαδικασία ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος λείπει στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως η νέα σύνθεση της Βουλής περιλαμβάνει 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ (πλειοψηφία), 76 βουλευτές της ΝΔ, 17 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, 17 βουλευτές από το Ποτάμι, 15 βουλευτές του ΚΚΕ και 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μειοψηφία).
Πηγή ethnos.gr

The post Τα απρόοπτα, οι πρώτες αφίξεις και οι ασπασμοί στη Βουλή appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα