Συνεργασία της ΕΡΤ3 με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας πέντε σημείων συμφώνησαν σε συνάντηση που είχαν χθες στα γραφεία της Διοίκησης ο πρόεδρος της Δ.Ε. της ΕΡΤ3, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, ο γενικός διευθυντής, Αλέξανδρος Κάντερ Μπαξ και οι πρόεδροι των Τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ με επικεφαλής τον κοσμήτορα, καθηγητή Ξενοφώντα Σαχίνη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου, καθηγητής Παύλος Πανταζής, ο πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, καθηγητής Γιώργος Διβάρης,

ο πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, καθηγητής Μιχάλης Λαπιδάκης, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής, Γλυκερία Καλαϊτζή και από πλευράς της ΕΡΤ3 η υπεύθυνη Διοικούσας Επιτροπής – Γενικής Διεύθυνσης και Επικοινωνίας, Μαρία Σιώτη.

Η συμφωνία αφορά:
1. την παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών από καθηγητές και φοιτητές της Σχολής, με σκοπό την ανάδειξη του καλλιτεχνικού της έργου (θεατρικό, κινηματογραφικό, εικαστικό, μουσικό)
2. τη χορηγία επικοινωνίας από την ΕΡΤ3 καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Σχολής (και τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, όπως φεστιβάλ μαθητικών ταινιών)
3. την εκπαίδευση των φοιτητών των τεσσάρων τμημάτων της Σχολής στα στούντιο της ΕΡΤ3
4. την υποβολή προτάσεων από τη Σχολή για την αναβάθμιση του τηλεοπτικού προϊόντος του σταθμού
5. τη συνεργασία του Τρίτου καναλιού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Στο άμεσο μέλλον θα συνταχθεί και θα υπογραφεί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας το οποίο στη συνέχεια θα εξειδικευθεί.
Η συνεργασία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ ανοίγει νέους ορίζοντες για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ3, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάδειξη του πλούσιου δημιουργικού έργου των διδασκόντων και των φοιτητών της Σχολής.

The post Συνεργασία της ΕΡΤ3 με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα