Συνέντευξη… «χωρίς τεχνάσματα» (βίντεο)

H χθεσινή συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στους δημοσιογράφους Γιάννη Τρουπή και Γιώργο Ευθυμίου είχε έναν και μοναδικό στόχο να απευθύνει κάλεσμα στους βουλευτές τονίζοντας ότι: «η ευθύνη των εκλογών βαραίνει όσους ψηφίσουν παρών» προκαλώντας τους έτσι με ονοματεπώνυμο για ψήφιση του προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή αφού οι εκλογές μπορούν

να γίνουν «χωρίς κόστος» τέλος του 2015 όπως επανέλαβε σχετικά. Έτσι ουσιαστικά έβαλε ως «εθνικό οικονομικό ζήτημα» το όλο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές που θα ήταν οικονομικά επιζήμιες όπως είπε για τη χώρα.

Κάλεσε δηλαδή όλους τους βουλευτές να μην πάρουν «κομματική απόφαση» αλλά να ψηφίσουν κατά «συνείδηση με ονοματεπώνυμο» για το καλό της χώρας απευθυνόμενους σε όλους.

Στην πράξη τώρα για όσους δεν ξέρουν ή νομίζουν ότι θα τα «βρούμε στην πορεία» κάνοντας τις αγορές να «χορεύουν στο δικό μας ρυθμό»… στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουμε διαθέσιμα κάτω από 3 δις ευρώ και θα πρέπει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 να καλύψουμε ανάγκες 4,8 δις ευρώ.

Άρα αν δεν πάρουμε τα 7,5 δις της τελευταίας δόσης για την οποία απαιτείται η θετική αξιολόγηση της τρόικας, θα χρεοκοπήσουμε πριν τον Απρίλιο !

Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει μέσα στο 2015 περίπου 17 δις ευρώ.

Τα οποία θα καλύπταμε με τα 7,5 δις της τελευταίας δόσης και τα υπόλοιπα από τις…αγορές.

Το ερώτημα είναι πού θα βρούμε τα χρήματα ;

Εάν δεν τα βρούμε θα… χρεοκοπήσουμε και αν βγούμε σε νέο δανεισμό θα υπογράψουμε νέο μνημόνιο με ό,τι σημαίνει αυτό σε κόστος….

Συμπέρασμα: Γι” αυτό κλείνει ολοένα και περισσότερο η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον πρωθυπουργό να τονίζει την κυβέρνηση την…. «συμφέρουν οι εκλογές» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ΝΔ θα βγει πρώτο κόμμα.

Η χθεσινή συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ έδειξε καταρχάς ότι υπάρχει κρατική τηλεόραση και λειτουργεί , έδειξε επίσης ότι δεν συμφέρουν οι εκλογές και οι βουλευτές που θα τις προκαλέσουν θα πάρουν και το τελικό κόστος, έδειξε ότι η οικονομική πολιτική είναι «εθνικό θέμα» που κανείς δεν μπορεί να ζητά πάει ξανά στο παρελθόν η χώρα έτσι και για όλα αυτά έγινε η χθεσινή προσπάθεια υπό μορφή συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά ζητώντας τη συναίνεση….

Με τη διαφορά ότι ο πρωθυπουργός φάνηκε ότι δεν φοβάται «ήττα» στις εκλογές του εναντίον μάλιστα έδειξε με αυτοπεποίθηση ότι όσο ο κόσμος γνωρίζει καλύτερα τι έγινε για τη διάσωση της χώρας και τι θα αφήσει στη «μέση» τόσο οι πολίτες στις εκλογές θα κρίνουν πολιτικά τα γεγονότα υπέρ της ΝΔ.

Σε αυτό το κλίμα κινούνται και οι δημοσκοπήσεις που αφήνουν απόλυτα ικανοποιημένους το Μέγαρο Μαξίμου….

Νομίζω για τους παραπάνω λόγους ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινή του συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ έκανε λόγο και πάλι για συναίνεση και για… εθνικό ζήτημα που θα χρεωθούν όσοι βουλευτές θα σύρουν τη χώρα σε εκλογές.

Και είναι σίγουρα «εθνικό» το μέλλον της χώρας όπου θα παγώσουν και πάλι τα πάντα στην οικονομία….

Προσπαθώντας να «πείσει» τελικά ότι δεν συμφέρουν κανέναν οι εκλογές….

Όσο για τη συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ-μπορεί κάποιοι να περίμεναν κάτι άλλο- αποδείχτηκε τελικά μια συνέντευξη «χωρίς τεχνάσματα»….

Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτηςμέλος της ΕΣΗΕΑ

The post Συνέντευξη… «χωρίς τεχνάσματα» (βίντεο) appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα