Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» του μακελειού στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, με τους 39 νεκρούς το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εισαγγελέας της επαρχίας του Μπουρντούρ, ο ύποπτος

είναι Γάλλος υπήκοος, με τουρκική καταγωγή, ο οποίος ζούσε στη Γαλλία από το 2009.

Συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη πριν από δύο ημέρες και τα αρχικά του ονόματός του είναι A.S.

Ο δράστης του μακελειού, ο Ουζμπέκος Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου και ομολόγησε την πράξη του. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως είχε δηλώσει στις αστυνομικές αρχές, η αρχική οδηγία που εξέλαβε ήταν να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση στην Ταξίμ, ωστόσο έκρινε ότι αυτό ήταν αδύνατο, εξαιτίας των αυστηρών μέτρων ασφαλείας στην περιοχή.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι τους δόθηκαν οδηγίες να βρει έναν νέο στόχο ώστε να διαπράξει το χτύπημα και η ομάδα αποφάσισε αυτό να γίνει στο κλαμπ Reina.

«Επικοινώνησα εκ νέου με το πρόσωπο που μου έδινε τις εντολές. Αποφασίσαμε ότι η Ταξίμ δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για να γίνει η επίθεση. Με κατηύθυνε να ψάξω ένα άλλο στόχο στην περιοχή. Άρχισα να περιπλανιέμαι με ένα ταξί στην παραλιακή στις 10 το βράδυ. Το Reina μου φάνηκε κατάλληλο για την επίθεση, καθώς δεν υπήρχαν τόσο έντονα μέτρα ασφαλείας εκεί. Ενημέρωσα τον σύνδεσμο για την κατάσταση και μου έδωσε το “πράσινο φως’. Πήγα στο Ζεϋτίνμπουρνού με ταξί, πήρα τα όπλα μου από το σπίτι και επέστρεψα στο Reina για να κάνω την επίθεση», ανέφερε στην απολογία του.
Πηγή ethnos.gr

The post Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής επίθεσης στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα