Συνάντηση Ολάντ – Βενιζέλου στο Παρίσι

Σαράντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το μεσημέρι της Τρίτης στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν το ελληνικό θέμα εν όψει της άτυπης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες την Τετάρτη. Το ΠΑΣΟΚ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας

με το οποίο εξελέγη Πρόεδρος στη χώρα του ο κ.Ολάντ είναι αδελφά κόμματα και ως εκ τούτου κλείστηκε το ραντεβού.

Με την πραγματοποίηση της συνάντησης, ο κ. Ολάντ στέλνει σαφές μήνυμα στην Ελλάδα, αφού μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντάται μόνο με αρχηγούς κρατών.

Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική αφού είναι σαφές ότι ο κ. Ολάντ αποστέλλει καθαρό μήνυμα στην Ελλάδα για το ποιες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί ότι μπορεί να υλοποιήσουν τον στόχο της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.

Η απόφαση του κ. Ολάντ να συνομιλήσει τετ α τετ με τον κ. Βενιζέλο έρχεται λίγες ώρες μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας ότι από το αποτέλεσμα των εκλογών θα κριθεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους Έλληνες φίλους μας πως, αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ -και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους-, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν» επισήμανε ο Λοράν Φαμπιούς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Είναι πολύ λεπτό θέμα, γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Όμως, ταυτόχρονα, η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα, πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους Έλληνες φίλους της», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα