Σύλληψη απολυμένου συναδέλφου

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ

Η εργοδοτική τρομοκρατία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Δεν φτάνουν οι παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, οι μειώσεις και οι καθυστερήσεις μισθών και οι ελαστικές μορφές εργασίας που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, αλλά στον μακρύ κατάλογο ήρθαν να προστεθούν και οι μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση σε απλήρωτους και απολυμένους εργαζόμενους!

Στις 4-7-2012 έγινε κάτι το πρωτοφανές. Συνελήφθη μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας Κεντρικού τομέα Θεσσαλονίκης,

απολυμένος συνάδελφος τεχνικός ραδιοφώνου, όπου βρισκόταν μαζί με τον Γραμματέα της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης για τη διενέργεια εργατικής διαφοράς που αφορούσε τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων του και την καταχρηστική του απόλυση, μετά από προφορική μήνυση της ιδιοκτησίας του ραδιοσταθμού “libero fm” στον οποίο εργαζόταν, για συκοφαντική δυσφήμιση!

Η συγκεκριμένη εργοδοσία έχει φυσικά παράδοση στους εκφοβισμούς και στην τρομοκρατία, αφού στις 20-6-2012 προσπάθησε με εξώδικη δήλωση να εκφοβίσει συναδέλφους δημοσιογράφους που τόλμησαν και έγραψαν για την κατάσταση που επικρατεί στον ραδιοσταθμό και για τις πιέσεις που άσκησε η εργοδοσία ώστε να ιδρυθεί ένωση προσώπων και να υπογραφεί επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε.!

Οι μεθοδεύσεις αυτές της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού μόνο κατευθυνόμενες μπορεί να είναι, με σκοπό φυσικά, τι άλλο; Τον εκφοβισμό των εργαζομένων.
Τους προειδοποιούμε όμως ότι απέναντί τους θα έχουν όλους τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε., τους οποίους και καλούμε σε διαρκή επαγρύπνηση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. καταδικάζει τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και τις φασιστικές τακτικές των διοικούντων του ραδιοσταθμού “libero fm” και απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τεχνικού, την οριστική διάλυση της ένωσης προσώπων και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων ΟΛΩΝ των εργαζόμενων του ραδιοσταθμού.

Καλούμε το Σ.ΕΠ.Ε. και το Υπουργείο Εργασίας να βάλουν τέλος στην «εργοδοτική» ένωση προσώπων και στην επιχειρησιακή σσε που υπογράφηκε στον ραδιοσταθμό “libero fm”.
Επισημαίνουμε, ότι η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. θα βρίσκεται δίπλα στο συνάδελφο τεχνικό ραδιοφώνου καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο διώκεται και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις μέχρι την τελική δικαίωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα