Στους ρυθμούς της βασιλικής βάπτισης η Βρετανία

Μετά τη φρενίτιδα που προκάλεσε στη Βρετανία η γέννηση του πρωτότοκου παιδιού του Ουίλιαμ και της Κάθριν, η χώρα σήμερα βάζει τα καλά της για τη βασιλική βάπτιση του τριών μηνών, πρίγκιπα Γεώργιου.

Η ιδιωτική τελετή θα λάβει χώρα στο παρεκκλήσι του ανακτόρου του Σεν Τζέιμς -και όχι στο Μπάκιγχαμ-, ενώ το «παρών» θα δώσουν η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος και άλλοι φίλοι και συγγενείς.

Ήδη έξω από το ανάκτορο έχει αρχίσει

να συγκεντρώνεται κόσμος που θέλει να δώσει τις ευχές του στο πριγκιπικό ζεύγος για το μωρό.

Νονοί του μικρού πρίγκιπα θα είναι οι Ζάρα Φίλιπς, σύζυγος του πρώην παίκτη του ράγκμπι, Μάικ Τίνταλ) , Όλιβερ Μπέικερ (κοινός φίλος), Εμίλια Ζαρντίν Πάτερσον (φίλη της Κάθριν), Έρλ Γκρόσβενορ, Τζέιμι Λόουδερ Πίνκερτον, Τζούλια Σάμιουελ (στενή φίλη της Νταϊάνα) και ο Γουίλιαμ βαν Κούτσεμ.

Για τα βασιλικά δεδομένα το παρεκκλήσι που διάλεξαν ο Ουίλιαμ και η Κέιτ για τη βάπτιση του μωρού θεωρείται μικρό, πόσο μάλλον για τη βάπτιση ενός μελλοντικού βασιλιά.

Η παράδοση θέλει την τελετή αυτή να διεξάγεται στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ωστόσο, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ «σπάνε» ξανά το πρωτόκολλο και κάνουν τις δικές τους επιλογές.

Η επιλογή του Σεν Τζέιμς έχει συναισθηματική αξία για το ζευγάρι, καθώς εκεί αποδόθηκε στην Κέιτ ο τίτλος της δούκισσας εν όψει του γάμου της με τον Ουίλιαμ, ενώ για τον βρετανό πρίγκιπα οι μνήμες είναι επώδυνες. Εκεί παρέμεινε για κάποιες ημέρες το φέρετρο με τη σορό της μητέρας του, Νταϊάνα, πριν από την κηδεία της.

Ήταν εκεί που η οικογένεια δεχόταν συλλυπητήρια ιδιωτικώς πριν από την κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας.

Η λίστα των προσκεκλημένων είναι μικρή, ενώ η πρόσβαση των μέσων ενημέρωσης στην τελετή διαχειρίζεται προσεκτικά, κάτι που όπως επισημαίνουν οι «ειδικοί» σε θέματα του Παλατιού, δεν προκαλεί έκπληξη.

Από τη στιγμή της γέννησης του Γεώργιου, πριν από τρεις μήνες, Ουίλιαμ και Κέτι είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί με το γιο τους. Συνεπώς στη σημερινή βάπτιση θα δώσουν μία σπάνια ευκαιρία να δει κανείς το «βασιλικό μωρό».

Η τελευταία φωτογραφία του μικρού πρίγκιπα ελήφθη τον Αύγουστο από τον πατέρα της Κέιτ Μίντλετον, Μάικλ.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα