Στο Παρίσι το «Μπαρ Φλωμπέρ» του Αλ. Σταμάτη

Παρουσίαση σήμερα στη Γαλλική πρεσβεία

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.30, η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι διοργανώνει εκδήλωση για τη γαλλική έκδοση του μυθιστορήματος του Αλέξη Σταμάτη Μπαρ Φλωμπέρ (Bar Flaubert, μετάφραση Laure Pécher). Το βιβλίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά στα ελληνικά το 2000, ενώ το 2012 επανεκδόθηκε σε μια νέα, συμπληρωμένη έκδοση από τις Εκδόσεις Καστανιώτη).

Ο

Βασίλης Βασιλικός, μιλώντας για το βιβλίο, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Το Μπαρ Φλωμπέρ το βρίσκω εξαιρετικά επιτυχημένο, συνεπές, σοβαρό, καλογραμμένο, ευθύβολο». Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα έχει μια αδιάλειπτα επιτυχημένη παρουσία στα βιβλιοπωλεία με τουλάχιστον μια νέα έκδοση το χρόνο. Το Μπαρ Φλωμπέρ είχε και εξαιρετική πορεία στο εξωτερικό, καθώς μεταφράστηκε και κυκλοφορεί σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία (δύο φορές, τη δεύτερη από τις εκδόσεις Hachette Livre de Poche), Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Σερβία, Πορτογαλία, Βουλγαρία.

Την εκδήλωση στο Παρίσι θα παρουσιάσει ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς (Georges Corraface), ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το μυθιστόρημα μαζί με την αναγνωρισμένη Ελληνίδα ηθοποιό Εύα Σιμάτου. Ο Fabrice de Rotrou, πρώτος εκδότης του βιβλίου στα γαλλικά (εκδόσεις Alter Edit), θα μιλήσει για το βιβλίο. Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν εκλεκτοί καλεσμένοι από το χώρο της λογοτεχνίας και της τέχνης γενικότερα, αλλά και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής παροικίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία και να συνομιλήσουν με το συγγραφέα του βιβλίου, Αλέξη Σταμάτη.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος (ΥΠΠΟ).

The post Στο Παρίσι το «Μπαρ Φλωμπέρ» του Αλ. Σταμάτη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα