Στις φλόγες το Κίεβο, 14 νεκροί μετά την εισβολή της Αστυνομίας στο μεγαλύτερο στρατόπεδο των διαδηλωτών

Βίαιες συγκρούσεις εκτυλίσσονται αυτή την ώρα στο μεγαλύτερο «στρατόπεδο» των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Κίεβο της Ουκρανίας, καθώς η Αστυνομία εισέβαλε στον καταυλισμό που έχει στηθεί στην κεντρική Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται από το χώρο του καταυλισμού, ενώ μέρος του καταυλισμού έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι αστυνομικοί, έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της Τρίτης, που ξέσπασαν νωρίς

το μεσημέρι.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς έχει επιβάλει άτυπη απαγόρευση εισόδου οχημάτων στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών συμπλοκών, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να σπάσουν οδοφράγματα των διαδηλωτών και να προσεγγίσουν την Πλατεία Ανεξαρτησίας από πολλές διευθύνσεις.

Στη συνέχεια, το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε διορία στους διαδηλωτές να σταματήσουν τις «ταραχές» έως τις 18:00, προειδοποιώντας πως διαφορετικά θα χρησιμοποιούσε «κάθε έννομο μέσο» για την αποκατάσταση της τάξης.

Περίπου μία ώρα μετά το πέρας της διορίας, διαδηλωτές ανακατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, και λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η κίνηση της Αστυνομίας.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα