Στην πύλη του Αδριανού…

κοντά στου Μακρυγιάννη…

Πηγή nonews-news.blogspot.gr

Με αυτό το φόντο, ο κ. Μπάμπης, θέλησε τα πρώτα τριαντάφυλλα – του Μάη – να μας φορέσει στεφάνι, που λέει και το γνωστό τραγουδάκι. Το ακάνθινο στεφάνι των μέτρων.

Έβγαλε το κομπιουτεράκι του και άρχισε τους λογαριασμούς. Τόσο επί τόσο, διά τόσο:

Το 3,5% είναι κάτι που η Οικονομία μας δεν το έχει ξαναδεί. Ποτέ το κράτος, όσο θυμάμαι και δυστυχώς θυμάμαι πολλά χρόνια, δεν επεδίωξε

καν 3,5% περισσότερους φόρους από δαπάνες, χωρίς να υπολογίζουμε τους τόκους.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Ούτε μπορώ να φανταστώ πως, αν πιάσουμε αυτό το 3,5%, η Οικονομία θα πάει καλύτερα. Ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Και φαντάσου ότι αυτό θα το πληρώνουμε για άλλα 5 χρόνια.

Κι αυτό που δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητό είναι πως αυτό το 1% που θα πρέπει να φέρει η περικοπή των συντάξεων είναι πάνω από το 3,5%. Άρα 3,5 και 1 οι συντάξεις 4,5%. Το δε μεθεπόμενο χρόνο θα βάλουμε και άλλο 1% από τις διαφορές στον φόρο, άρα πάμε στο 5,5% πλεόνασμα. Είναι τρελό.

Ακόμα κι αν φέρουν τα αντίμετρα, πάλι στην οικονομία το κακό θα έχει γίνει. Γιατί το 3,5% είναι τόκοι. Που σημαίνει τα παίρνουμε από τους ιδιώτες και τα βγάζουμε εκτός Οικονομίας.

Έχω καταλάβει και το λέω με σιγουριά ότι είναι οι δανειστές είναι το ίδιο φορομπήχτες με τους δικούς μας. Μας λένε, αφού θέλετε τόσο μεγάλο κράτος, αφού δεν θέλετε μεταρρυθμίσεις, βάλτε φόρους.

Που σίγουρα δεν κάνουν καλό στην Οικονομία. Μάλλον βοηθούνε τον πρωθυπουργό και απογοητεύεται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης…

The post Στην πύλη του Αδριανού… appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα