Στην Αθήνα μεταφέρονται οι «8» της Αλεξανδρούπολης

Στην Αθήνα μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι 8 τούρκοι αξιωματικοί που συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλάμβανε την ανάγκη έκδοσή τους στην Τουρκία.

Τη μεταγωγή των συλληφθέντων επιβεβαίωσε μιλώντας στον Σκάι η συνήγορός τους, κ. Μαρινάκη, επεσημαίνοντας πως ενημερώθηκε γι” αυτήν από τον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης

ενώ ήδη βρισκόταν σε εξέλιξη και χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για την κίνηση αυτή, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τα αίτια αυτής της μεταφοράς.

Εκτιμάται ότι η μεταγωγή γίνεται, για να διεξαχθούν οι διαδικασίες για την αίτηση ασύλου, στην κεντρική Διεύθυνση Ασύλου που βρίσκεται στην Αθήνα. Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Χθες, Πέμπτη, οι τούρκοι στρατιωτικοί κρίθηκαν από το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

Μετά το πέρας της δίκης, οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί επέστρεψαν στα κρατητήρια στην Καβάλα, όπου έχουν μεταφερθεί για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Σε δηλώσεις του, σήμερα, ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε ότι οι 8 πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία. Σημειώνεται πως πριν από τρεις ημέρες σχετικές πιέσεις και μηνύματα μεταδόθηκαν από τον τούρκο πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα βοηθήσει τις διμερείς σχέσεις η μη επιστροφή των «8» στην Τουρκία.
Πηγή ethnos.gr

The post Στην Αθήνα μεταφέρονται οι «8» της Αλεξανδρούπολης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα