Στα κάγκελα η ΝΔ με τον ΔΟΛ!

Πώς το κατάφεραν (και) αυτό στη Μιχαλακοπούλου;

Και ενώ η κόντρα κυβέρνησης και ΔΟΛ εξελίσσεται με αμείωτη ένταση και η Μιχαλακοπούλου είχε απλώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μεγάλο δίχτυ προστασίας και φιλίας, η σημερινή δημοσκόπηση που παρουσιάζει το ΒΗΜΑ στην οποία παρουσιάζεται όπως και σε άλλες η (δημοσκοπική) υπεροχή της ΝΔ

έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε απρόσμενες αντιδράσεις. Ολοι ανέμεναν το Μαξίμου να κάνει διαρροές «για προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας από εξωθεσμικά και διαπλεκόμενα κέντρα» κλπ κλπ και η ΝΔ να εκφράσει την ικανοποίηση της για το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται τουλάχιστον δημοσκοπικά υπέρ της. Και όμως…

Η κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίηση της για τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ενώ η Συγγρού με τη σειρά της επηρεασμένη ίσως και από το πρωτοσέλιδο τίτλο του Βήματος ότι τα ευρήματα δείχνουν μεν φθορά της κυβέρνησης την οποία όμως δεν εισπράττει σε προσωπικό επίπεδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε οργισμένα και σε μακροσκελή της ανακοίνωση ανάμεσα στα άλλα καταγγέλλει τη δημοσκόπηση και την Kapa Research αναφέροντας ότι πρόκειται για αναξιόπιστη εταιρεία θυμίζοντας και τις δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.

Τα συμπεράσματα από αυτή την εξέλιξη είναι πολλά.
1) Οσον αφορά τον ΔΟΛ αν και όντως ο πρωτοσέλιδος τίτλος είναι αρκετά προβοκατόρικος και θα μπορούσε κάποιος να πει ότι ο Ψυχάρης προσπαθεί να κλείσει το μάτι στον Αλέξη Τσίπρα σε προσωπικό επίπεδο, εντούτοις από τα ευρήματα της ίδιας της δημοσκόπησης όπου και υπάρχει σαφές προβάδισμα της ΝΔ αλλά και το ότι εμφανίζεται πολύ ψηλά το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς βέβαια και από την σφοδρή κριτική που συνεχίζει να δέχεται η κυβέρνηση και από το ΒΗΜΑ και από τα ΝΕΑ καθημερινά, δεν θα μπορούσε να πει κάποιος εύκολα ότι ο ΔΟΛ… το γύρισε.

2) Η αντίδραση της ΝΔ δείχνει τρομερό εκνευρισμό χωρίς λόγο. Ακόμη και αν έχουν κάποιες αμφιβολίες για τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση η ΝΔ θα έπρεπε επικοινωνιακά να βγει να τη χαιρετήσει λέγοντας ότι πιστοποιείται η υπεροχή της ΝΔ και αν θεωρούσαν στη Συγγρού ότι έγινε φάουλ στον πρόεδρο της να έκαναν off the record τα παράπονα τους. Ο εκνευρισμός αυτός δείχνει αυτό που διαφαίνεται και έχουμε πει και αναλύσει και από εδώ αρκετές φορές με συγκεκριμένα στοιχεία. Οτι δηλαδή τα συστημικά μέσα πουσάρουν τη ΝΔ και η πραγματική εικόνα στην κοινωνία είναι διαφορετική. Μπορεί μεν να μην υπάρχει μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως μέχρι πρότινος, αλλά σίγουρα η ΝΔ έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να τον κερδίσει στις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, ακόμη και αύριο το πρωί! Και αυτό προφανώς το ξέρουν στη Συγγρού και δεν θέλουν το δημοσκοπικό καλό κλίμα για αυτούς να έχει αυτό το διάστημα καμία σκιά.

3) Από τη στιγμή που στενότερος συνεργάτης του Μητσοτάκη είναι αυτή την ώρα ο Τάκης Θεοδωρικάκος της GPO ο οποίος γνωρίζει φυσικά άριστα το χώρο των δημοσκοπήσεων μπορεί η ΝΔ να γίνει πιο σαφής για την καταγγελία της; Πού έχει γίνει η…. μαιμουδιά που καταγγέλλει;

4) Οσον αφορά τον ΔΟΛ και το ΒΗΜΑ στο συγκεκριμένο θέμα το μόνο που μπορεί κάποιος να πει είναι ότι σκάβουν μόνοι τους τον λάκκο τους…. Η Kapa Research επί χρόνια εκθέτει το ΒΗΜΑ με τις άλλα ντ άλλων δημοσκοπήσεις που παρουσιάζει. Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις μάλιστα η εταιρεία δεν έχει καταφέρει να προβλέψει με μερική έστω επιτυχία όχι μόνο τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων αλλά ούτε τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων. Σε όλα πέφτει μακράν έξω. Ακόμη και στην τελευταία δημοσκόπηση που παρουσιάζει η Kapa Research 1- 2 24ωρα πριν τις κάλπες όπου υποτίθεται ότι γίνονται πάντα οι απαραίτητες «διορθώσεις» και σε αυτή την τελευταία δημοσκόπηση οι αποκλίσεις όλων των κομμάτων από τα πραγματικά τους αποτελέσματα λίγες ώρες μετά είναι τρομαχτικές (στην κυριολεξία). Το ζήτημα αυτό έχει επισημανθεί από τους πάντες εντός και εκτός ΔΟΛ αλλά στη Μιχαλακοπούλου κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Ας στείλουν τώρα τα στελέχη της Kapa Research στον Θεοδωρικάκο να του εξηγήσουν τι συνέβη….

ΥΓ: Μέχρι τη στιγμή που γράφαμε αυτές τις γραμμές δεν είχε υπάρξει επίσημη αντίδραση από τον ΔΟΛ, το ΒΗΜΑ και την Kapa Research στις καταγγελίες της ΝΔ. Αν υπάρξει απάντηση θα την αναρτήσουμε φυσικά.

The post Στα κάγκελα η ΝΔ με τον ΔΟΛ! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα