Σπίρτζης: Οσοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πάρουν άδεια μπορούν να εκπέμπουν από τις τηλεοπτικές πλατφόρμες και το Internet

Να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση δια του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Ερωτηθείς την Πέμπτη στον Real Fm για την «επόμενη ημέρα» των τηλεοπτικών σταθμών που δεν θα εξασφαλίζουν μία από τις τέσσερις άδειες, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα τηλεοπτικό κανάλι να κλείσει, κατά τη γνώμη μου, γιατί δεν πέτυχε να πάρει μία άδεια τηλεοπτικής εκπομπής».

«Υπάρχουν άλλοι τρόποι

να μεταδίδει ένα κανάλι το τηλεοπτικό του πρόγραμμα», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Οι άλλοι τρόποι είναι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες, υπάρχουν δύο μεγάλες στη χώρα μας, υπάρχει το διαδίκτυο».

Για το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των τηλεοπτικών σταθμών ανέφερε «γιατί να συρρικνωθούν; Θα δώσουν μία καλή προσφορά και θα πάρουν άδεια. Κάποιοι θα μείνουν απ’ έξω και αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω θα είναι αυτοί που θα δώσουν λιγότερα χρήματα».

«Εγώ εκτιμώ ότι η οικονομική δυνατότητα των καναλιών και των εταιρειών που αναφέρατε είναι τέτοια που μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα διαθέσουν στο ελληνικό δημόσιο, ένα πολύ μεγάλο ποσό και να έχουν άδεια. Δηλαδή, όλο αυτό που γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, να μην έχουμε τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχουν αυτά τα κανάλια χωρίς άδεια, και χωρίς να πληρώνουν για την άδεια προς το ελληνικό δημόσιο, είναι καλύτερα δηλαδή;» υποστήριξε ο υπουργός Μεταφορών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι η διαδικασία ήταν ανοιχτή, πως «δεν μπήκε κανένας περιορισμός». «Εμείς θέλουμε να τηρηθεί η νομιμότητα και να υπάρχει διαφάνεια. Μπαίνουν κανόνες» επέμεινε.

Ερωτηθείς ειδικά για τον Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος έχει τεχνική εταιρεία που ανέλαβε δημόσια έργα και συμπληρωματική εργολαβία 13 εκατ. ευρώ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν έχω καμία εικόνα για το θέμα, γίνεται διαγωνισμός για να μπει τέλος στην ανομία που επικρατούσε». «Αν θα πάρει ή δεν θα πάρει άδεια (σ.σ ο κ. Καλογρίτσας) θα φανεί μέσα από το διαγωνισμό» δήλωσε.

«Έχουμε πάρει πολιτικές αποφάσεις για την αδειοδότηση, ο τεχνικός τρόπος θα βρεθεί παρά τα προβλήματα» δήλωσε στον σταθμό μας διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. «Να μην αναγάγουμε τα τεχνικά ζητήματα σε πολιτικά ζητήματα» σχολίασε.

Όπως ανέφερε, επικοινωνιακά ο ήχος που σηκώνεται για τον Καλογρίτσας είναι αντίστοιχος του επικοινωνιακού κουρνιαχτού του Τούρκου επιχειρηματία που υποτίθεται θα εκτούρκιζε τη χώρα. «Εμείς λέμε ίδιοι κανόνες για όλους, αλλά με διαφάνεια» δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Ο ΣΚΑΪ πληροί όλες τις διαδικασίες, ενήμερα δάνεια, 400 θέσεις εργασίας κλπ και μετέχει στο διαγωνισμό κάποιοι άλλοι δεν μπόρεσαν να μετάσχουν» επισήμανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαγωνισμό παρωδία, που πάει κόντρα σε όλα τα όργανα και τις ανεξάρτητες αρχές, χαρακτήρισε στον σταθμό μας το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ερωτηθείς από τον Ανδρέα Λοβέρδο, υπογράμμισε ότι αν η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες δεν γίνει ηλεκτρονικά, τότε ο ίδιος θεωρεί ότι ο διαγωνισμός είναι διαβλητός.
Πηγή tovima.gr

The post Σπίρτζης: Οσοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πάρουν άδεια μπορούν να εκπέμπουν από τις τηλεοπτικές πλατφόρμες και το Internet appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα