Σπ. Μερκούρης: «Τα Γιάννενα είναι μια πόλη με παιδεία εφόδιο στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας»

«Πιστεύω ακράδαντα πως τα Γιάννενα εφόσον δουλέψουν έχουν τεράστιες πιθανότητες να είναι μεταξύ των τριών πόλεων που θα περάσουν την πρώτη φάση αξιολόγησης για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», δήλωσε ο Σπύρος Μερκούρης, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στο θεσμό.

Τον Σπύρο Μερκούρη – Διευθυντή του Οργανισμού της πρώτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, της Αθήνας και επί 12 έτη πρόεδρο του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πολιτιστικών Πρωτευουσών- υποδέχθηκε

στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας. Μαζί με τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Κώστα Γκόγκο και την Αντιπρόεδρο, Βάσω Μέγα, συζήτησαν ζητήματα που σχετίζονται με τη διαδικασία διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από τα Γιάννενα και την Ήπειρο.

«Εμβληματική μορφή για τον πολιτισμό», χαρακτήρισε τον Σπύρο Μερκούρη, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καλωσορίζοντας τον στο Δημαρχείο.

Όπως είπε ο Δήμαρχος «έχει όλη τη διάθεση να μας μεταφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του, γι’ αυτό θεωρώ ότι τα Γιάννενα έχουν έναν σπουδαίο φίλο στην προσπάθεια διεκδίκησης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας του Πολιτισμού».

Ο κ. Μερκούρης βρίσκεται στα Γιάννενα καλεσμένος του Δημάρχου και παρακολούθησε την παράσταση του Προμηθέα Δεσμώτη, με την οποία «άνοιξε» μετά από 17 χρόνια το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

The post Σπ. Μερκούρης: «Τα Γιάννενα είναι μια πόλη με παιδεία εφόδιο στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα