Σόιμπλε: Πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις - Η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί

Για «πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις σε αντίθετη με την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί», έκανε λόγο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, θέτοντας επίσης το θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα. Απέκλεισε εκ νέου το κούρεμα, υπογράμμισε πάντως ότι εντός του σαββατοκύριακου πρέπει να βρεθεί λύση.

Πρέπει

να υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν μπορούμε απλώς να δεχθούμε διαβεβαιώσεις από την ελληνική κυβέρνηση και υπολογισμούς που δεν είναι αξιόπιστοι, δήλωσε ο Β. Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι πλέον τα χρηματοδοτικά κενά της Ελλάδας είναι μεγαλύτερα από ποτέ.

Επανέλαβε ότι το κούρεμα χρέους δεν είναι εφικτό, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Έθεσε επίσης θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά έκανε τα πάντα για να κλονίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων.

Θα πρέπει να συζητήσουμε για το πως θα ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, ώστε να υπάρξει μια λύση μέσα στο σαββατοκύριακο, κάτι που δεν θα είναι εύκολο, σημείωσε ο Β. Σόιμπλε.

Για δύσκολη συνεδρίαση και έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά, έκανε λόγο προσερχόμενος και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Πηγή ethnos.gr

The post Σόιμπλε: Πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις - Η εμπιστοσύνη έχει κλονιστεί appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα