Σόιμπλε: Δεν έχουμε κάνει πρόοδο - Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία

Την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι αντί για πρόοδος έχει μάλλον σημειωθεί οπισθοχώρηση από την πελυρά της Ελλάδας, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup που ξεκινά αυτή την ώρα. Για απουσία συμφωνίας από την ελληνική πλευρά σε σχέση με την πρόταση των θεσμών μίλησε ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

δήλωσε ότι οι θέσεις της Ελλάδας και των πιστωτών της βρίσκονται «ακόμη πιο μακριά» σε σχέση με πριν, αντί να συγκλίνουν, είπε ο Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Η απόφαση έγκειται αποκλειστικά στους υπεύθυνους στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν μετακινηθεί πρςο τα εμπρός, μάλλον προς τα πίσω κινήθηκαν» στις τελευταίες διαπραγματεύσεις. «Υπάρχει μάλλον περαιτέρω απομάκρυνση παρά προσέγγιση . Γι΄αυτό πηγαίνω σήμερα στη συνεδρίαση όχι ιδιαίτερα ευχαριστημένος», σημείωσε ο Σόιμπλε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν δύο προτάσεις στο τραπέζι απάντησε: «Όχι δεν υπάρχει κάτι νέο στο τραπέζι. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Καμία προσέγγιση».

«Θα παρουσιάσουμε στους υπουργούς τα έγγραφα που συνέταξαν από κοινού οι θεσμοί. Δεν έχουμε συμφωνία της ελληνικής πλευράς ακόμη», ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Θα ήθελα να ακούσω μέσα στη συνεδρίαση την ελληνική πλευρά να πει με ποιά σημεία συμφωνεί και με ποιά όχι και «θα ξεκινήσουμε από εκεί», πρόσθεσε. Ερωτηθείς, τί αναμένει από την σημερινή συνεδρίαση απάντησε: «Σκληρή δουλειά».

Αμφιβολίες για την δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας σήμερα, εξέφρασε προσερχόμένος, ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, δήλωσε ότι ειλικρινά δεν γνωρίζει τις διαφορές μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, ότι υπάρχουν δυο διαφορετικά κείμενα τα οποία θα πρέπει να συγκριθούν, αλλά όπως τόνισε, η υπομονή εξαντλείται.
Πηγή ethnos.gr

The post Σόιμπλε: Δεν έχουμε κάνει πρόοδο - Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει συμφωνία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα