«Σφίγγα» ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ειδικό φόρο

Αν και στελέχη της Κουμουνδούρου δηλώνουν στο «Καρφί» ότι «Θα πληρώσουν φόρο όλοι οι έλληνες» – παρά τις επίμονες ερωτήσεις να γίνουν πιο συγκεκριμένοι, αποφεύγουν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους σχετικά με την εφαρμογή του ειδικού φόρου τηλεόρασης που ανέρχεται στο 20% επί των διαφημίσεων και στοιχειώνει ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών και διαφημιστές! Μάλιστα με τη βεβαιότητα του νικητή – μέσω του «Καρφιού», συστήνουν «ψυχραιμία στην αγορά» τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα ακουστούν πολλά, προκειμένου να τρομοκρατηθούν οι πολίτες!

Ωστόσο, το θέμα που ανέδειξε το

«Καρφί» από την περασμένη εβδομάδα, θυμίζοντας ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας που έχει «παγώσει» μέχρι 31.12.2014, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει γίνει κάποια ρύθμιση… έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στη διαφημιστική αγορά που εντείνεται από τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. Επιπλέον όμως από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας που έγινε ξεκάθαρο ότι η χώρα πάει σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, φήμες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, έκαναν λόγο για την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, να ενεργοποιήσει τη συγκεκριμένη διάταξη, επιβάλλοντας στους τηλεοπτικούς σταθμούς τον «έκτακτο φόρο», με σκοπό να διαθέσει τα έσοδα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν! Πάντως κύκλοι της Κουμουνδούρου που ρωτήθηκαν εκ νέου από το «Καρφί» για τις συγκεκριμένες φήμες επιμένουν να μιλούν γενικά για «Πολιτικά παιχνίδια και διαρροές του συστήματος Σαμαρά», χωρίς να τις επιβεβαιώνουν ή να τις διαψεύδουν, αναφέροντας με νόημα ότι το σχέδιό τους για την ΕΡΤ «Δεν προβλέπει την επαναπρόσληψη όλων»!

Τέλος, αφού σημειωθεί ότι στον προϋπολογισμό του 2015 δεν έχει υπολογιστεί έσοδο που να προκύπτει από τον «ειδικό φόρο τηλεόρασης», πηγές του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν ακόμη και τις επόμενες ημέρες να γίνει ρύθμιση για νέα αναβολή… Δεδομένου – σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους που πιέζουν ασφυκτικά προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που οδήγησαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην απόφαση του «παγώματος». Σε αντίθετη περίπτωση, η εφαρμογή του φόρου από 1η Ιανουαρίου 2015 θα σημάνει τεράστια επιβάρυνση για διαφημιζόμενους, διαφημιστικές εταιρίες και κανάλια, με αποτέλεσμα να οδηγήσει αναγκαστικά σε νέο γύρο περικοπών και απολύσεων!

Του Νίκου Νικητέα από το «Καρφί»

The post «Σφίγγα» ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ειδικό φόρο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα