Σε άλλο μήκος κύματος το ΔΝΤ: "Μεγάλες οι διαφορές με την Ελλάδα, μακριά η συμφωνία"...

Τη στιγμή που στις Βρυξέλλες καλλιεργείται κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιλέγει να το δυναμιτίσει μιλώντας για «μεγάλες διαφορές» και για συμφωνία που είναι «ακόμα μακρυά».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

Τζέρι Ράις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι «υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά μας στα περισσότερα ζητήματα-κλειδιά και δεν έχει υπάρξει πρόοδος όσον αφορά τη γεφύρωση των διαφορών αυτών πρόσφατα, επομένως βρισκόμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μια συμφωνία».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία προετοιμασίας νέων προτάσεων και «η μπάλα βρίσκεται τώρα στην περιοχή της Ελλάδας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμη πως το ΔΝΤ δεν «εγκαταλείπει ποτέ το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» ενώ εντόπισε τις κυριότερες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, στις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας, τον ΦΠΑ και τη χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι «βιώσιμα», ενώ πρέπει να μεγεθυνθούν τα φορολογικά έσοδα, εάν η Ελλάδα θέλει να ανατάξει τα δημόσια οικονομικά της.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν όταν οι διαπραγματευτές της Ελλάδας και των θεσμών αναχώρησαν από τις Βρυξέλλες.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε επίσης ότι η ελληνική πλευρά επιδιώκει να βρεθούν λύσεις «στο πολιτικό επίπεδο».

Οι μετοχές κορυφαίων ευρωπαϊκών εταιρειών υποχωρούσαν λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Ράις. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 κατέγραφε πτώση 0,5% στις 17:55. Ωστόσο ένας αναλυτής, ο Μάικλ Χιούσον της εταιρείας CMC, σχολίασε ότι οι συναλλαγές μοιάζουν να είναι «σχιζοφρενικές», καθώς μερικές ώρες νωρίτερα στις αγορές επικρατούσε ευφορία για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της.
Πηγή avgi.gr

The post Σε άλλο μήκος κύματος το ΔΝΤ: "Μεγάλες οι διαφορές με την Ελλάδα, μακριά η συμφωνία"... appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα