Ρεκόρ για το νέο Μπάτμαν, με έσοδα μικρότερα του αναμενόμενου

Η νέα ταινία Μπάτμαν, Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή, βρέθηκε στην κορυφή του αμερικανικού box office, συγκεντρώνοντας 160 εκατομμύρια δολάρια, ρεκόρ για ταινία που δεν είναι 3D.

Ωστόσο, τα έσοδα ήταν μικρότερα από το αναμενόμενο, γεγονός που πολλοί εκτιμούν ότι οφείλεται στο μακελειό που σημειώθηκε στο Κολοράντο στη διάρκεια της

προβολής της ταινίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που είχαν γίνει την Παρασκευή, βασισμένες στα έσοδα εκείνης της ημέρας, ο Σκοτεινός Ιππότης αναμενόταν να συγκεντρώσει 173 εκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο ταινίες με το μεγαλύτερο άνοιγμα που προηγούνται του Μπάτμαν είναι οι Εκδικητές και ο τελευταίος Χάρι Πότερ -και οι δύο ταινίες 3D.

«Το να είναι αυτή η ταινία στη σπάνια τριάδα ανοιγμάτων όλων τον εποχών είναι απίστευτο, δεδομένων των ατυχών περιστάσεων που αφορούν την έξοδο της ταινίας» δήλωσε ο Πολ Ντεργαραμπέντιαν, αναλυτής box office της ιστοσελίδας Hollywood.com.

Μετά την επίθεση από φοιτητή στην Ορόρα των ΗΠΑ, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλα 58, η Warner Bros, το στούντιο παραγωγής του Μπάτμαν, αποφάσισε να περιορίσει την προώθηση της ταινίας.

Η πρεμιέρα στο Παρίσι ακυρώθηκε, ενώ εκείνες σε Ιαπωνία και Μεξικό αποφασίστηκε να γίνουν χωρίς την παρουσία μεγάλων σταρ.
Τα αμερικανικά στούντιο είχαν αποφασίσει να μη δώσουν επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία του box office από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων. Ωστόσο, πληροφορίες διέρρευσαν σε μέσα ενημέρωσης.

«Η καρδιά μου πονά και ραγίζει για τις ζωές που χάθηκαν και εκείνες που άλλαξαν από αυτή την απίστευτα ανόητη πράξη» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ, η οποία υποδύεται στην ταινία την Catwoman.
Στη δεύτερη θέση του box office βρέθηκε το τελευταίο Ice Age, ενώ στην τρίτη ο Amazing Spiderman.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα