Πτώχευσε η Ηλεκτρονική Αθηνών

Κλείνουν όλα τα καταστήματα

Tίτλοι τέλους για την αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Ηλεκτρονική Αθηνών καθώς έγινε τελικά αποδεκτή από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η εταιρεία από τις 9 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα το Πρωτοδικείο όρισε την 13 Απριλίου σημερινή, ως μέρα παύσης των πληρωμών από την εταιρία και διέταξε τη δέσμευση της περιουσίας της ενώ συμφώνα με

την ανακοίνωση της εταιρείας τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από αύριο, 14 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας « παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που –εκτός των άλλων– ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας. Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.»

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω σύμφωνα με την διοίκηση της Ηλεκτρονικής ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, « αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία» καταλήγει η ανακοίνωση της Ηλεκτρονικής.

Βολές κατά της κυβέρνησης για το καθεστώς πτώχευσης που οδηγήθηκε η «Ηλεκτρονική Αθηνών» εξαπέλυσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter

«Το κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής» και η ανεργία 450 ανθρώπων, δείχνουν ποιος, πότε και πως ενταφίασε την ελληνική οικονομία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ για το λουκέτο στη μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Πτώχευσε η Ηλεκτρονική Αθηνών appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα