Ψήφο σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να σώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ!

Εκλογή αντιπροσώπων για το 7ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ

Δηλώνουμε παρόντες στις εκλογές της Ένωσής μας υπέρ της ασφαλιστικής ισχύος της ΕΣΗΕΑ, με μόνο κίνητρο την ανιδιοτελή συνεισφορά μας στη ΣΩΤΗΡΙΑ του ΕΔΟΕΑΠ. Στόχος μας είναι να προάγουμε τον ψύχραιμο διάλογο για τα μείζονα προβλήματά μας,

μακριά από θλιβερές αντιπαραθέσεις, κομματικές έριδες, ύβρεις και προπηλακισμούς, που έχουν αμαυρώσει την πορεία της ΕΣΗΕΑ, ως πνευματικού σωματείου τα τελευταία χρόνια. Διότι πιστεύουμε -έστω την ύστατη στιγμή- η λογική να πρυτανεύσει και στο 7ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ άπαντες θα συσπειρωθούν στο τιτάνιο έργο της σωτηρίας του ΕΔΟΕΑΠ.
Συνάδελφοι-συμμέτοχοι του ΕΔΟΕΑΠ, δεν υπάρχουν «νεοδημοκρατικές» – «πασοκικές» – «συριζαίικες» – «ανταρσιακές» παροχές υγείας, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΧΑΝΟΥΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ στην υπόθεση σωτηρίας του ασφαλιστικού μας ταμείου! Για να μην έχει την τύχη των πολυϊατρείων του ΤΣΜΕΔΕ ο κλάδος Υγείας μας!
Καλούμε κάθε ΕΝΤΙΜΟ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ δημοσιογράφο, ό,τι κι αν πιστεύει πολιτικά, με όποιον συνδυασμό κι αν κατέρχεται στις εκλογές, να αναλογιστεί το ασφαλιστικό μέλλον του, στην μπόχα των ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ – ΕΤΕΑ και στο οδεύον σε συγχώνευση με το ΙΚΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως μεθοδεύουν και προπαγανδίζουν ποικίλα σωματεία και παρατάξεις, που ΟΡΘΑ, δεν τους επιτρέψαμε κατά το παρελθόν να αλώσουν με ετεροεπαγγελματίες εκ των έσω τον ιδιωτικό φορέα μας.
ΡΩΤΑΜΕ και ζητούμε ειλικρινείς απαντήσεις από όλους:

- Είναι δυνατόν με το σημερινό ύψος του αγγελιοσήμου, έστω ελαφρώς αυξανόμενο σε βάθος χρόνου καθώς η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και ανακάμπτει, να συντηρηθούν και να ευημερήσουν τέσσερα Ταμεία ΜΜΕ; Πόσο μάλλον που τροϊκανές δυνάμεις απεργάζονται τη συρρίκνωση και λεηλασία του, με αιχμή του δόρατος την κατάπτυστη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ…

- Είναι δυνατόν να μην έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η μετατροπή του αυτοδιαχειριζόμενου ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, απορρέουσα εκ του θεσμικού πλαισίου για την κοινωνική ασφάλιση;

Στην από 16 Οκτωβρίου 2012 ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, αποδίδοντας ευθύνες στη μοιραία διοίκηση Σπανοπούλου, για τα πεπραγμένα της στον ΕΔΟΕΑΠ, εκτιμά ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα μπορούσε να κάνει χρήση των διατάξεων περί Επαγγελματικών Ταμείων (Ν. 3029/2002) και αναφέρει: «Γιατί η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και γιατί επένδυε τα διαθέσιμα κεφάλαιά της στην Τράπεζα της Ελλάδας στο κοινό κεφάλαιο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Οργανισμών; Είναι -και το γνωρίζει η Διοίκησή του- Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και Αλληλοβοηθητικό Σωματείο αυτοδιοικούμενο και αυτοδιαχειριζόμενο και δεν είχε καμία υποχρέωση να επενδύσει στο κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ».
Επιτέλους, συνάδελφοι, τερματίστε τον εμφύλιο σπαραγμό. Το 7ο Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, ας γίνει ο καταλύτης για την επανεκκίνηση του ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ασφαλιστικού οργανισμού μας. Ουδείς περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Προτείνουμε:

- Να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση του 4ου Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ:

«Το 4ο Συνέδριο επιβεβαιώνει προηγούμενες αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ για ανάθεση μιας σοβαρής μελέτης-καταγραφής των παραμέτρων μιας ενδεχόμενης ενοποίησης του ασφαλιστικού καθεστώτος όλων των δημοσιογράφων της χώρας (ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΙΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ). Σημειώνει ότι η μελέτη αυτή θα αποτελέσει υλικό για σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος από την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις-Μέλη της Ομοσπονδίας, και όχι ασφαλώς υποκατάστατο της απόφασης. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να προχωρήσει επιδιώκοντας και διασφαλίζοντας αφενός τη σύμφωνη γνώμη όλων των Ενώσεων, αφετέρου σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που θα συμφωνηθούν και με προηγούμενες αναλογιστικές μελέτες για όλα τα Ταμεία. Αναθέτει στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από το 4ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο να υλοποιήσει αυτή την απόφαση. Το Συνέδριο θεωρεί ώριμο βήμα την ένταξη των ΤΕΑΣ (ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) στον ΕΔΟΕΑΠ και εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με τις Ενώσεις, να στηρίξει αυτή την προοπτική».

- Την ανάδειξη του ενοποιημένου ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ σε αποκλειστικό δικαιούχο του αγγελιοσήμου.

- Την ανασυγκρότηση του Μηχανισμού Είσπραξης Αγγελιοσήμου, υπό την αιγίδα του ενοποιημένου ΕΔΟΕΑΠ-ΤΕΑΣ, με την αξιοποίηση της εμπειρίας έγκριτων εταιριών είσπραξης οφειλών και τη δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), από τις Ενώσεις-μεριδιούχους, με την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων, που διαθέτουν πλήθος αδιάθετων κονδυλίων.

- Τη διακοπή της χρηματοδότησης πλήθους ετεροεπαγγελματικών φορέων από το αγγελιόσημο.

- Την προοδευτική κατανομή του αγγελιοσήμου ως οιονεί εργοδοτικής εισφοράς ανά εκδοτικό συγκρότημα, ανάλογα με τον αριθμό μισθωτών που απασχολεί, και την πραγματική συνεισφορά του στη δημιουργία του κοινωνικού πόρου μας. Παρόμοια ρύθμιση είναι και ρεαλιστική και εφικτή, καθώς κινείται στην κατεύθυνση των εξαγγελιών του πρώτου Συμβουλίου Κοινωνικής Απασχόλησης.

Όπως γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοι, εξαγγέλθηκε από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ιωάννη Βρούτση, η δημιουργία Λευκού Μητρώου των Επιχειρήσεων. «Θα κινητροδοτούμε εκείνους οι οποίοι είναι συνεπείς, συμμορφώνονται με τους νόμους του κράτους, τις επιχειρήσεις εννοώ, που δεν χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, που διατηρούν τον αριθμό των εργαζομένων τους ή τον αυξάνουν, που δεν είναι εποχιακές, που δεν έχουν επιπέσει σε παραβάσεις εργασιακές», ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός.

Ας αξιοποιήσουμε την κυβερνητική βούληση επ’ ωφελεία των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ συντακτών και των επιχειρήσεων ΜΜΕ, που επί σειρά ετών συνεισέφεραν τα μέγιστα στα Ταμεία μας, ανεξαρτήτως των πρόσκαιρων δυσκολιών που τώρα περνούν.

Σεπτέμβριος 2014
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ!
ΝA MΠEI TEΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟΥ
AΠO ΕΤΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ!

SOSeΜΜΕ
Συντάκτες, Ομοιοεπαγγελματίες & Συναφείς Ειδικότητες ΜΜΕ

The post Ψήφο σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να σώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα