"Ψαρεύετε σε θολά νερά" - "Δεν θα ανεχτούμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι"

Σκληρή σύγκρουση για ασφάλεια-προσφυγικό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν, με αιχμή το θέμα της ασφάλειας και το προσφυγικό, αλλά και με σαφείς αναφορές σε όλα τα θέματα, ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ευθέως τη ΝΔ ότι ψαρεύει σε θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου,

ενώ ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι δεν θα ανεχθεί το κόμμα του να γίνει η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για καλλιέργεια μύθων στην οικονομία και το προσφυγικό και ότι τώρα πρόσθεσε και έναν τρίτο μύθο, στο θέμα της ασφάλειας, ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην ταυτίζεται με ακροδεξιές δυνάμεις της Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι περικυκλωμένη από χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση ασφάλειας και σταθερότητας, η Ελλάδα είναι μια όαση ασφάλειας, είπε και διερωτήθηκε ποιοι είναι στόχοι της ΝΔ, καθώς προκάλεσε την σημερινή συζήτηση στη βουλή, τη στιγμή που αρχίζει η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα και οι ενδείξεις είναι πολύ θετικές, κάνοντας λόγο για ανεύθυνη και επικίνδυνη στάση.

Απορρίπτοντας κατηγορητικά οποιαδήποτε διασύνδεση μεταξύ προσφυγικού προβλήματος και τρομοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο ισχυρισμός που συνδέει τα δύο αυτά θέματα, είναι το αφήγημα των πιο αντιδραστικών και μισαλλόδοξων δυνάμεων και κομμάτων στην Ευρώπη, είναι το επιχείρημα αυτών που κλείνουν τα σύνορα. Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι, δυστυχώς, όχι μόνο δείχνει να υιοθετεί αυτή την αφήγηση και προσπαθεί να την μεταφέρει στην πλάτη της χώρας, λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου που εκατομμύρια τουρίστες ετοιμάζεται να επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά και να θέτει θέμα ασφάλειας , τη στιγμή που κανείς στην ΕΕ δεν υπονοεί καν ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας.

Η ΝΔ επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της ακροδεξιάς, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στον φόβο ενός τμήματος της κοινωνίας και προσπαθεί να συσπειρώσει την ακροδεξιά της πτέρυγα, εκεί πουν όπως είπε, δημιουργούνται νέα πολιτικά σχήματα. Η στάση αυτή, σημείωσε ο πρωθυπουργός προκαλεί προβλήματα στην ίδια τη ΝΔ, γιατί όσες φορές, η ΝΔ -όπως επί κ. Σαμαρά, όπως είπε χαρακτηριστικά- σήκωσε ακροδεξιά μπαντιέρα, το μόνο που κατάφερε ήταν να ενισχύσει τη Χρυσή Αυγή.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις της κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με όσα υποστηρίζει η ΝΔ, αναφέρθηκε στις επικρίσεις που δέχεται για την οικονομία, τονίζοντας ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν το κατώφλι της εξόδου από την κρίση, κάτι που, όπως επισήμανε, το επιβεβαιώνουν τα οικονομικά δεδομένα. Ωστόσο, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη ΝΔ, φτιάξατε έναν μύθο ότι η διαπραγμάτευση κατέστρεψε την οικονομία. Αν η έκθεση της ΕΕ όμως αποδείξει ότι εμείς κρατήσαμε την οικονομία σε υψηλή απόδοση τι θα κάνετε; διερωτήθηκε. Θα ζητήσετε συγνώμη ή θα επιμείνετε να ζητάτε και εξεταστική επιτροπή; Θα συνεχίσετε τον μύθο ή θα παραδεχθείτε ότι τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά;.

Αναφερόμενος στον δεύτερο μύθο για τον οποίον κατηγόρησε τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι το ίδιο γίνεται για την προσφυγική κρίση. Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, διεκδίκησε μια ευρωπαϊκή λύση και σήμερα οι ροές στα νησιά είναι 50-60 άνθρωποι την ημέρα. Οι εξελίξεις δεν επιβεβαίωσαν ούτε τον δεύτερο μύθο, ότι θα γινόταν η Ελλάδα απέραντο χοτ σποτ.

Δεν έφθαναν οι δύο μύθοι θέλατε και τρίτο, ότι η χώρα έχει πρόβλημα ασφάλειας, στάση επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη, είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε κατηγορηματικά ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει ζήτημα ασφάλειας. Στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής αναφερόμενος στις τριμερείς συνεργασίες με την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, την επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία και τη διαχείριση των σχέσεων με την Τουρκία, παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η “Αγκυρα με τις προκλήσεις της, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η εξωτερική πολιτική ενισχύει τη θέση της χώρας, ενώ στο προσφυγικό έρχονται σημάδια διεθνούς αναγνώρισης. Γινόμαστε δέκτες ενός πρωτοφανούς κλίματος αλληλεγγύης, από τον Ομπάμα μέχρι τον Πάπα, ενώ η χώρα μας , στη συνείδηση των πολιτών του κόσμου, είναι η χώρα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Ποια θα ήταν η εικόνα της χώρας, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός αν ήταν η κυβέρνηση όπως η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, όταν χάναμε το μέτρημα από τις καταγγελίες των διεθνών οργανισμών.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη συνέχεια αναλυτικά στην κατάσταση στην οποία παρέλαβε την ΕΛ.ΑΣ και στις προσπάθειες ανασυγκρότησής της, ενώ δήλωσε ότι η δημοκρατική διακυβέρνηση απαιτεί από την αστυνομία, καταπολέμηση του εγκλήματος και διασφάλιση τάξης με αποφυγή αυθαιρεσίας και διαφύλαξη δικαιωμάτων. Ορισμένες διαφορές μας με την προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας, μεταξύ προοδευτικής αντίληψης για τον ρόλο του κράτους και τη συντηρητική αντίληψη, είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι, η κυβέρνηση με σχέδιο αγωνίζεται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά ρίχνει το βάρος στην πρόληψη του εγκλήματος, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα έως τώρα αποτελέσματα και για την ηγεσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα. Ο πρωθυπουργός, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είναι προσκολημένη στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας που θυμίζει παλαιότερες εποχές, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «ουδείς επιθυμεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, αλλά εμείς δεν θα ανεχθούμε μία χώρα ξέφραγο αμπέλι».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε: «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

-η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη

-η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία του κράτους σε θέματα τάξης και ασφάλειας και αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το προσφυγικό στα σύνορα με τα Σκόπια λέγοντας: «Πριν από λίγες ημέρες, μία τρίτη χώρα προέβη σε πράξεις τήρησης της τάξης εντός του ελληνικού εδάφους. Στο πιο ευαίσθητο σημείο των συνόρων υπήρχε απουσία των δυνάμεων της τάξης».

Επίσης, μίλησε για τις «φαβέλες» του Πειραιά, όπου οι ΜΚΟ υποκαθιστούν το έργο του ελληνικού κράτους, ενώ αναφέρθηκε στην επιστολή των δημάρχων γύρω από το Ελληνικό προς τον πρωθυπουργό. «Οι δήμαρχοι της περιοχής του Ελληνικού σάς έστειλαν μία επιστολή κ. Τσίπρα, στην οποία αναφέρουν ότι οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια» τόνισε.

«Να σταματήσει η καραμέλα του δήθεν ανθρωπισμού, πηγαίνετε μία βόλτα στην Ειδομένη και στον Πειραιά για να δείτε που είναι ο ανθρωπισμός» υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, που παραμένει κλειστή, σημειώνοντας ότι «σε καμία δυτική χώρα δεν μπορεί η κεντρική αρτηρία να παραμένει κλειστή επ” αόριστον και να καταλαμβάνονται οι πλατείες της πρωτεύουσας».

Ακόμη, μίλησε για το άβατο των Εξαρχείων, «όπου διάφοροι ανεξέλεγκτοι έφθασαν να κάνουν ένοπλη πορεία, ενώ άλλοι κάνουν επιθέσεις σε μέσα ενημέρωσης που δεν σας είναι αρεστά». «Υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ κάποιων στελεχών σας και του αντιεξουσιαστικού χώρου;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης. Ακολούθως αναφέρθηκε στις σχέσεις του Πάνου Λάμπρου με φυλακισμένους για την τρομοκρατία, επικαλούμενος τις παλαιότερες καταγγελίες του πρώη υπουργού Δημοσίας Τάξης, Γιάννη Πανούση.
Πηγή ethnos.gr

The post "Ψαρεύετε σε θολά νερά" - "Δεν θα ανεχτούμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι" appeared first on Enimerosi24.

Keywords
χωρα, χρυση αυγη, βουλη, τσιπρας, νεα δημοκρατια, ελλαδα, νέα, σαμαρας, λύση, χοτ, κυπρος, αιγυπτος, ρωσία, διαδηλωσεις, αθηνα, σκοπια, πειραιας, μκο, πηγαίνετε, enimerosi24, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, θεμα εκθεσης 2012, ομπαμα, σχεδιο αθηνα, αστυνομικο τμημα, αποτελεσματα, enimerosi24, χωρες, ρωσία, το θεμα, αιχμη, αστυνομια, αυγη, βημα, ηγεσια, θεμα, ισραηλ, μκο, νησια, οικονομια, περιοδος, ρωτησε, σημερινη, το βημα, υγεια, αμπελι, αφηγηση, πηγαίνετε, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, δευτερο, δυστυχως, δειτε, δειχνει, δυτικη, ειπε, υπαρχει, εκθεση, ελευθερια, εποχες, ερχονται, ευρωπη, ιδια, ιδιο, θυμιζει, εικονα, κυβερνηση, κομμα, λύση, λογο, μυθοι, μητσοτακης, ξιφη, προβληματα, ροες, ρολο, συγνωμη, συζητηση, συνεχεια, σημαδια, σχεδιο, σχηματα, τουρκια, τριτη, υψηλη, χοτ, χρυση, οαση, ασφαλεια, εξοπλισμος, εξεταστικη, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα