«Προκαλεί την έξοδό του» λένε στην Ιπποκράτους για τον Ραγκούση

Βαραίνει επικίνδυνα το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ για τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επιμένει να διαφοροποιείται και να προειδοποιεί ότι δεν θα ψηφίσει την προωθούμενη τροπολογία για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έχει προκαλέσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την έντονη δυσφορία της Ιπποκράτους με τη στάση του αυτή. Μάλιστα το γεγονός ότι ενώ έχει οριστεί ραντεβού του Ευάγγελου Βενιζέλου

μαζί του για τις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας στη βουλή, ο κ.Ραγκούσης εξέδωσε σήμερα το πρωί νέα δήλωση, επιβάρυνε κι άλλο την κατάσταση.

Στη νέα ανακοίνωση ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι «η επιχειρούμενη τροπολογία της τελευταίας στιγμής είναι ακατανόητα αποσπασματική και αδικαιολόγητη, δεν εγκρίθηκε από κανένα κυβερνητικό όργανο, ώστε να συνιστά δεσμευτική κυβερνητική πολιτική». Προειδοποιεί μάλιστα για αποχώρησή του από την κυβέρνηση: «Είναι προφανώς αυτονόητο ότι η παραίτησή μου είναι και σήμερα, όπως έχω πει από την μέρα της ορκωμοσίας μου, ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Πρωθυπουργού» σημειώνει στη δήλωσή του.

Τονίζει ακόμη ότι «η αποσπασματική ρύθμιση που επιχειρείται, εμφανίζεται μοιραία ως χαριστική, υπονομεύει όση εμπιστοσύνη των πολιτών έχει απομείνει για τα κόμματα, δίνοντας τη χαριστική βολή στον αναντικατάστατο αυτό πυλώνα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είναι ακλόνητη πεποίθησή μου ότι μια συνολική παρέμβαση που θα αποκαθιστά την αξιοπιστία του πολίτικου συστήματος είναι όσο ποτέ αναγκαία και ακόμα και τώρα εφικτή».

Στελέχη της Ιπποκράτους έδειχναν έκπληκτα από τη νέα παρέμβαση του κ.Ραγκούση, λίγη ώρα πριν τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο. «Οι ρυθμίσεις που προτείνει δεν μπορούν να προωθηθούν τώρα» επισημαίνουν και εξηγώντας την πολιτική του στάση αναφέρουν ότι «ο κ. Ραγκούσης ίσως προκαλεί την έξοδό του,αφού βλέπει ότι δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής στη β’Αθήνας».
Γιάννης Μακρυγιάννης
Πηγή protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα