Προφυλάκιση του ρεπόρτερ της Welt

Η Γερμανία καλεί τον τούρκο πρέσβη…

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να διαμαρτυρηθεί κατά της προφυλάκισης της ανταποκριτή στη Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt με την κατηγορία της «τρομοκρατικής» προπαγάνδας.

Η υπόθεση έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση στη Γερμανία και έχει γίνει άλλη μία πηγή έντασης στις σχέσεις με την Άγκυρα.

«Εξαιτίας της προφυλάκισης του (Ντενίζ) Γιουτζέλ, ο πρεσβευτής της Τουρκίας κλήθηκε για εξηγήσεις (από τον υφυπουργό

Εξωτερικών Βάλτερ Λίντνερ) έπειτα από αίτημα του υπουργού» Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επισήμανε το υπουργείο σε μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση στη Γερμανία. Όλα τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ, και τα ανταγωνιστικά της Welt, έχουν καλέσει με πρωτοσέλιδα άρθρα τους τη γερμανική κυβέρνηση να αντιδράσει και να πιέσει για την απελευθέρωση του Γιουτζέλ, ενώ διάφορα τμήματα του πολιτικού κόσμου έχουν καταδικάσει την στάση της τουρκικής κυβέρνησης, επαναφέροντας σε υψηλότερους τόνους τις επικρίσεις απέναντι στην περιστολή του Τύπου στην οποία συστηματικά πλέον φαίνεται να καταφεύγει ο Ερντογάν.

Την Τρίτη, μοτοπορείες και συγκεντρώσεις για την απελευθέρωση του Γιουτζέλ διοργανώθηκαν όχι μόνο σε γερμανικές πόλεις αλλά και στη Βιέννη.

Αρχικά ο Γιουτζέλ, που έχει γερμανική και τουρκική υπηκοότητα, ετέθη υπό κράτηση. Ωστόσο, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την προφυλάκισή του εν όψει της δίκης.

Είναι ο πρώτος Γερμανός δημοσιογράφος που προφυλακίζεται στο πλαίσιο των διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Πηγή in.gr

The post Προφυλάκιση του ρεπόρτερ της Welt appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα