Προχωρούν σε άμεση αποκρατικοποίηση ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ

Οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν σε γοργούς ρυθμούς… με την άμεση προώθηση των διαδικασιών για την πώληση και των…ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ να παίρνουν σειρά από την… «Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων». 

Έτσι… ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ περιλαμβάνονται  στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο

της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόικα και η απόφαση της Διυπουργικής δίνει  τυπικά πλέον την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να σχεδιάσει, να αποφασίσει και να υλοποιήσει τη «διαγωνιστική διαδικασία» για την πώληση των μετοχών των δύο εταιρειών.

Οι μετοχές τους θα μεταβιβαστούν στο Ταμείο με νεότερη απόφαση της Επιτροπής προκειμένου να μπορεί και να υλοποιηθεί η πώληση. 

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά… η πώληση διέπεται από το Ευρωπαϊκό δίκαιο και η θα γίνονται υπό το βλέμμα της ΕΕ η οποία θα εξασφαλίσει την διαφάνεια στους διαγωνισμούς αλλά και τη μη ύπαρξη Ευρωπαϊκών κονδυλίων στις εταιρείες που είναι υπό αποκρατικοποίηση. 

Κύριος στόχος…. να τηρηθούν οι στόχοι και να αποτυπωθεί το καλό κλίμα στους εταίρους μας όπου παρακολουθούν στενά τις αλλαγές στη χώρα μας τις οποίες και αξιολογούν για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του προγράμματος! 

Πάντως πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς και των κκ Βενιζέλου, Κουβέλη είναι… να μην επιβαρυνθούν άλλο οι πολίτες και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο μέσω από… ισοδύναμα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις! 

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα