Πλωτό νεκροταφείο σχεδιάζουν στο Χονγκ Κονγκ [εικόνες]

Οι επιβάτες αυτού του πλοίου θα είναι μόνιμοι.

Τα νέα σχέδια μιας εταιρείας από την πόλη της νότιας ακτής της Κίνας προτείνουν τη δημιουργία ενός πλωτού νεκροταφείου ως μια πιθανή λύση για την έλλειψη ελεύθερων χώρων. Η εταιρεία Bread Studio σκέφτηκε λοιπόν την «Πλωτή Αιωνιότητα».

Η κατασκευή θα διαθέτει έναν περιστρεφόμενο

τοίχο με 370.000 κόγχες, τμήματα που θα διατίθενται στον κόσμο για να τοποθετούν τις τεφροδόχους των αγαπημένων τους προσώπων. Σχεδιασμένο ως κρουαζιερόπλοιο, το πλωτό νεκροταφείο θα μπορεί να αγκυροβολεί  σε δική του προκυμαία στο Χονγκ Κονγκ, για να μπορούν οι άνθρωποι να επισκέπτονται τους νεκρούς συγγενείς τους.

Όπως αναφέρει το CNN, η «Πλωτή Αιωνιότητα» θα είναι σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει διάφορες παροχές στους επισκέπτες της. Θα διαθέτει κατάστρωμα με χλοοτάπητα για να μπορούν οι οικογένειες να τηρούν διάφορες κινέζικες παραδόσεις, όπως για παράδειγμα να φέρνουν φαγητό και να κάνουν πικνίκ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους σε νεκροταφεία.

Ο σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο πράσινο με κήπους από μπαμπού – κάτι που δεν βλέπεις στα κανονικά νεκροταφεία του Χονγκ Κονγκ καθώς απλά δεν υπάρχει χώρος.

Η κατασκευή θα είναι και οικολογική. Ο τοίχος με τους τάφους που θα πατάει πάνω σε ράγες για να κινείται θα λειτουργεί με παλιρροϊκή ενέργεια. Αυτό θα επιτρέπει σε όλα τα τμήματα του να έχουν μια ίση ευκαιρία στις καλύτερες θέσεις – μια σημαντική πτυχή του φενγκ σούι της κινεζικής παράδοσης.

Το πρότζεκτ μπορεί να φαίνεται περίεργο, είναι όμως μια ματιά στο κοντινό μέλλον του Χονγκ Κονγκ. Με πληθυσμό πάνω από 7,1 εκατομμύρια ανθρώπους είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη και η πιο ακριβή πόλη του κόσμου όσον αφορά τις τιμές ακινήτων, ξεπερνώντας ακόμα και τη Νέα Υόρκη.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει επιπλέον και πληθυσμιακή γήρανση. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία ο αριθμός των θανάτων αναμένεται να αυξηθεί από 42.700 το χρόνο σε περίπου 82.400 στο τέλος της επόμενης εικοσαετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα