Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η αμερικανίδα ηθοποιός Σίρλεϊ Τεμπλ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε το πάλαι ποτέ παιδί θαύμα του Χόλιγουντ, η Σίρλεϊ Τεμπλ. Η Τεμπλ που γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια τον Απρίλιο του 1928, άρχισε να εμφανίζεται σε ταινίες από τριών ετών και σύντομα κατέκτησε το κοινό. Μπορούσε να υποκριθεί, να τραγουδήσει και να χορέψει συνδυάζοντας και τα τρια με έναν μαγικό τρόπο.

Στα πέντε της, η Τεμπλ ήταν σταρ τεράστιου μεγέθους, η φήμη της αντίστοιχη των Κλαρκ

Γκέιμπλ, Μπινγκ Κρόσμπι, Γκάρι Κούπερ και Τζόαν Κρόφορντ που την ίδια περίοδο, στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1930, μεσουρανούσαν.

Ταινίες της Τεμπλ όπως οι «The Little Colonel», «Bright Eyes», «Now and Forever» και «Little Miss Marker» ενθουσίαζαν όχι μόνον τα παιδιά αλλά και τους ενήλικους.

Αργότερα ωστόσο, όταν η Τεμπλ μεγάλωσε, το άστρο της δεν την ακολούθησε. Παρότι έπαιξε σε κάποιες καλές ταινίες, όπως το «Since you got away» (1944), ήταν φανερό ότι μεγάλη δεν θα ακολουθούσε ανάλογη καριέρα.

Και πράγματι, η Τεμπλ στράφηκε προς την πλευρά της πολιτικής υπηρετώντας τις πρεσβείες των ηνωμένων πολιτειών στην Γκάνα και την Τσεχοσλοβακία.

Το 1935 η Αμερικανική Ακδημία Κινηματογράφου της έδωσε ένα ειδικό Οσκαρ για την προσφορά της στον κινηματογράφο ως παιδί.
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα