Πέθανε ο Κρίστοφερ Λι

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ένας θρύλος του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο σερ Κρίστοφερ Λι, που ενσάρκωσε με ιδιαίτερη επιτυχία τον Κόμη Δράκουλα.

Ο βετεράνος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο «Chelsea and Westminster» του Λονδίνου, όπου νοσηλευόταν.

Η απόφαση για την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του τόσες ημέρες μετά ήταν μετά από επιθυμία της συζύγου του να ενημερώσει πρώτα τα μέλη της οικογένειας. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για περισσότερα από 50 χρόνια.

Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε

το 1947, όταν πρωταγωνίστησε στο γοτθικό φιλμ «Ο διάδρομος με τους καθρέφτες», αλλά έγινε γνωστός περισσότερο στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν συνεργάστηκε με τα στούντιο «Hammer». Ο πρώτος του ρόλος με τα στούντιο ήταν «Η κατάρα του Φρανκενστάιν» και ήταν η πρώτη από τις 20 ταινίες που «γύρισε» με τον Πίτερ Κάσινγκ.

Ωστόσο, η καριέρα του εκτοξεύτηκε με το ρόλο του ως Κόμης Δράκουλας, με τον οποίο έγινε ευρύτερα αναγνωρίσιμος, παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός δεν ήταν ευχαριστημένος με τον χαρακτήρα του ήρωα. «Μου έδωσαν έναν ρόλο που δεν έχω να κάνω τίποτα», είχε πει στο Total Film το 2005.

«Συζήτησα με τη Hammer να με αφήσουν να χρησιμοποιήσω μερικά από τα λόγια που είχε γράψει ο Μπραμ Στόκερ. Περιστασιακά το έκανα, αλλά κρυφά. Τελικά τους είπα ότι δεν θα έπαιζα πλέον τον Δράκουλα. Και έγινε κόλαση», είχε αναφέρει.
Πηγή ethnos.gr

The post Πέθανε ο Κρίστοφερ Λι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα