Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών ο ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας.

Γεννήθηκε το 1951 στο Βέλο Κορινθίας, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, οπότε η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Το 1967, οπότε πήγε με τον φίλο του, επίσης ηθοποιό, Κώστα Αθανασόπουλο στη σχολή του Μιχαηλίδη, ήταν μόλις 16 χρόνων και μέχρι να γίνει γνωστός ηθοποιός έκανε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων και αυτό του

ναυτικού.

Υπήρξε είδωλο της δεκαετίας του ’80, ενώ οι ταινίες του και οι ατάκες του γνώρισαν τεράστια επιτυχία.

Εγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, μαζί με την Καίτη Φίνου, με εμπορικές ταινίες όπως «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα Καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Ελα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια». Είχε παίξει πολλούς ρόλους στην καριέρα του τόσο στο σινεμά, όσο και στο θέατρο, κατά το πλείστον κωμικούς.

Το 1973, στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών», τραγούδησε το «Ητανε μιά φορά» του Νίκου Ξυλούρη. Από τότε τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του, αλλά και σε επιθεωρήσεις.

Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του ’80 που τον καθιέρωσαν στο κοινό. Τα τελευταία χρόνια είχε δεχτεί προτάσεις να συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες αρνήθηκε.

Η τελευταία εμφάνισή του στο θέατρο ήταν φέτος στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο θέατρο Πάνθεον, όπου κρατούσε τον ρόλο της παραμάνας.

«Ο Στάθης Ψάλτης έφυγε από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι. Ενας ηθοποιός με πηγαίο κωμικό ταλέντο, με ιδιαίτερα χαρίσματα στο παιγνίδι των μεταμορφώσεων και των εκπλήξεων που χάριζε το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Θα μας λείψει η αστεία φιγούρα του που τόσο έξυπνα χρησιμοποιούσε, θα μας λείψει ο χαρισματικός γελωτοποιός που έβαλε την σφραγίδα του σε δεκάδες ταινίες, επιθεωρήσεις και θεατρικές κωμωδίες. Θα μας λείψει ο σπάνιος συνδυασμός πηγαίου ταλέντου και σεμνότητας. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους φίλους του. Ο καλλιτεχνικός κόσμος χάνει σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο» αναφέρει ο Τομέας Πολιτισμού του Ποταμιού.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα