Παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα του Λαυρεντιάδη λένε οι δικηγόροι του

Για παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και για ανυπόστατες κατηγόριες σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, έκαναν λόγο οι συνήγοροί του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα Δευτέρα.

Όπως ανέφεραν, ο κ. Λαυρεντιάδης συνεχίζει να είναι προσωρινά κρατούμενος παρά το γεγονός ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις και απο

δημόσια νοσοκομεία βεβαιώνουν τη δεινή κατάσταση της υγείας του, ενώ όπως τόνισαν ο ίδιος προτίθεται να επιστρέψει στο δημόσιο ποσό 160 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο εχει δεσμευθεί από τις δικαστικές αρχές σε λογαριασμούς σε ελβετικές τραπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και της Proton Bank εκκρεμεί στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να εκδώσει την απόφαση του.

Στο Συμβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προτείνει την παραπομπή του Λαυρεντιάδη σε δίκη με βαριές κατηγόριες σε βαθμό κακουργήματος και την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την παροχή εγγύησης 100 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία πρέπει να είναι «καθαρά» και να μην περιλαμβάνονται στα δεσμευμένα από τις δικαστικές αρχές.

Επίσης έχει προτείνει βαρείς περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός Αττικής, διανυκτέρευση κατ’ οίκον και παράδοση διαβατηρίου.
Ιωάννα Μάνδρου
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα