Πανελλαδική απεργία στα Δημόσια Νοσοκομεία την Τετάρτη

Πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας (11:00 π.μ.) εξήγγειλαν για την Τετάρτη 24 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Η κινητοποίηση διοργανώνεται ενάντια στις διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ και στο κλείσιμο, όπως αναφέρουν, νοσοκομείων, μονάδων και τμημάτων.

Εκκληση Γεωργιάδη να μην πραγματοποιηθεί η απεργία

Εκκληση στους γιατρούς και

στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην προχωρήσουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, o κ. Γεωργιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως θα πρέπει να ξανασκεφτούν την απεργία καθώς «θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο χωρίς κανένα λόγο».

Τόνισε, ακόμα, ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο και δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Καταφέραμε να εξαιρέσουμε τον χώρο της Υγείας από τις απολύσεις, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα επισκεφθεί και πάλι το νοσοκομείο «Αττικό», παρά το επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, σημειώνοντας ότι δεν έχει διάθεση για καβγάδες.

Αλλωστε, ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με το σωματείο των υπαλλήλων του νοσοκομείου στο γραφείο του το πρωί της Δευτέρας.

Οπως έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ζήτησε τη συνάντηση «προς άρση των μεταξύ μας παρεξηγήσεων και καθορισμό νέας επισκέψεως».
Πηγή tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα