Πακιστανός υπουργός δίνει 100.000 δολάρια σε όποιον δολοφονήσει το δημιουργό του αντι-ισλαμικού φιλμ

Αμοιβή 100.000 δολάρια δίνει ο πακιστανός υπουργός Σιδηροδρόμων Ghulam Ahmed Bilour, σε όποιον σκοτώσει τον δημιουργό του επίμαχου αντι-ισλαμικού φιλμ, λέγοντας μάλιστα ότι αυτή η πράξη αποτελεί ιερό καθήκον.

Όπως είπε, αν του δινόταν η ευκαιρία θα τον σκότωνε με τα ίδια του τα χέρια και κάλεσε τα μέλη της αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν, τους οποίους αποκάλεσε αδέλφια, να λάβουν μέρος.

«Ανακοινώνω σήμερα ότι αν σκοτώσει κάποιος αυτόν τον βλάσφημο που κακοποίησε τον ιεαρό προφήτη, θα του δώσω 100.000 δολάρια»

και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν στον μελλοντικό δράστη με χρυσό και μετρητά. Είπε ακόμα «καλώ τα αδέλφια μας από τους Ταλιμπάν και την αλ Κάιντα να συμμετάσχουν σε αυτό το ιερό καθήκον. Ανακοινώνω επίσης ότι αν η κυβέρνηση μου δώσει αυτόν τον άνθρωπο, η καρδιά μου λέει ότι θα τον σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια και ας με κρεμάσουν μετά».

Ο Bilour μίλησε σε δημοσιογράφους στην βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ, μία μέρα μετά τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν με αφορμή το φιλμ, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν 200.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μουσουλμάνων για το φιλμ, έχουν γίνει σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο και έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 50 νεκρούς.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο δημιουργός του φιλμ, ο Nakoula Basseley Nakoula, είναι ένας 55χρονος αιγύπτιος Κόπτης, που ζει στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει καταδικαστεί για απάτη και βρίσκεται εκτός φυλακής με αναστολή. Το ψευδώνυμό του είναι Sam Bacile. Αναφέρουν επίσης ότι την Παρασκευή το βράδυ κατέθεσε στην αστυνομία.
Πηγή skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα