Οργισμένος ο Γάλλος πρωθυπουργός για τη φορολογική μετανάστευση του Ντεπαρντιέ

Την αντίδραση του Γάλλου πρωθυπουργού, Ζαν Μαρκ Ερό προκάλεσε η απόφαση του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ να καταφύγει στο Βέλγιο, προκειμένου να αποφύγει τη φορολόγηση στη χώρα του.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ βάδισε στα βήματα του Μπερνάρ Αρνό, του «κυρίου Louis Vuitton» και εγκατέλειψε τη Γαλλία για το Βέλγιο, προκειμένου να αποφύγει την αύξηση της φορολόγησης στα υψηλά εισοδήματα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός στηλίτευσε την Τρίτη τους «φορολογικούς μετανάστες», οι οποίοι επιθυμούν απλώς «να γίνουν πιο πλούσιοι» κι επιζητούν «να εξαιρεθούν από την αλληλεγγύη προς τους υπόλοιπους Γάλλους».

Μιλώντας μετά την εθνική διάσκεψη κατά της φτώχειας, ο Ζαν Μαρκ Ερό, απαντώντας σε ερώτηση για την εγκατάσταση του Ντεπαρντιέ στο Βέλγιο είπε: «Εκείνοι που αυτοεξορίζονται στο εξωτερικό, δεν είναι εκείνοι που φοβούνται μην τυχόν φτωχύνουν. Είναι εκείνοι που απλώς θέλουν να γίνουν πιο πλούσιοι».

Ο Ντεπαρντιέ κατέφυγε στο χωριό Νεσέν -απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την πόλη Ρουμπέ στη Γαλλία. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, το χωριό φιλοξενεί ήδη 3.800 Γάλλους εκατομμυριούχους που θέλουν να αποφύγουν την αύξηση της φορολογίας του Ολάντ.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το 27% των κατοίκων του Νεσέν είναι Γάλλοι πολίτες.
Πηγή in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Enimerosi24