Οργή στη Γερμανία για τα σχόλια του Μπερλουσκόνι για τα στρατόπεδα θανάτου

Την οργή των Γερμανών προκάλεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τις δηλώσεις του ότι «για τους Γερμανούς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ».

Ο Μπερλουσκόνι έκανε το σχόλιο αυτό, αναφερόμενος σε παλαιότερη γκάφα του, όταν είπε στον Μάρτιν Σουλτς ότι θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του «κάπο» (κρατούμενος που απολάμβανε προνόμια, επειδή επιτηρούσε τους υπόλοιπους κρατούμενους) σε ταινία για ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο της Forza Italia, ο Μπερλουσκόνι σημείωσε ότι η… συμβουλή του εκείνη προς τον Μ. Σουλτς, πριν έντεκα χρόνια, προκάλεσε τόσο εκτεταμένες αντιδράσεις, «διότι σύμφωνα με τους Γερμανούς τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ».
«Οι μαζικοί τάφοι του Κατίν, όπου οι Ρώσοι έθαψαν τους πολωνούς αξιωματικούς, βεβαίως και υπάρχουν, αλλά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι» είπε ο Σ. Μπερλουσκόνι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν αμέσως λόγο για «απόλυτα ατυχή έκφραση».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στο Μιλάνο.

Η γερμανίδα υπουργός Οικογένειας, Μανουέλα Σβέσινγκ χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Μπερλουσκόνι στους Γερμανούς «ακατανόμαστες».

Ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, χαρακτήρισε τις τελευταίες δηλώσεις του Μπερλουσκόνι «αρρωστημένες».

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (του οποίου ο Μάρτιν Σουλτς είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ζήτησε από όλους τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «να καταδικάσουν τα αναξιοπρεπή σχόλια» του Μπερλουσκόνι και να διαγράψουν από τα μέλη του ΕΛΚ το κόμμα της Forza Italia.

«Τα λόγια αυτά του Μπερλουσκόνι» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στάνισεβ, «αποτελούν ύβρη για όλο τον γερμανικό λαό και όχι μόνον για τον Σουλτς».
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα