Ολομέτωπη επίθεση ΔΟΛ σε ΠΑΣΟΚ, Φώφη, Βαρδινογιάννη

Τα ΝΕΑ περιγράφουν τη Γεννηματά ως αρχιδιαπλεκόμενη!

Ως «ψυχή της κεντροαριστεράς» (όπως αυτοπροσδιορίζει ο Σταύρος Ψυχάρης τον ΔΟΛ) το συγκρότημα πήρε ξεκάθαρη θέση στον πόλεμο που ξέσπασε τις τελευταίες εβδομάδες ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά. Από την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν επικριτικά δημοσιεύματα και σχόλια γύρω από τη στάση του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες συνεδριάσεις για τη συγκρότηση του ΕΣΡ,

στάση που θεωρήθηκε από μεγάλη μερίδα του πολιτικοδημοσιογραφικού κόσμου ως «φιλική» προς την κυβέρνηση. Ομως τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές ακολούθησε η ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει deal ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ο αρθρογράφος η αλήθεια είναι ότι (μαζί με τον Γ.Λακόπουλο) αποτελεί ένα είδος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «βαθύ δημοσιογραφικό ΠΑΣΟΚ» με την έννοια ότι ασχολείται επί δεκαετίες με το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ και γνωρίζει κυριολεκτικά τους πάντες και τα πάντα στο ΠΑΣΟΚ, οπότε κάθε αναφορά ή πληροφορία που δημοσιεύει για το ΠΑΣΟΚ χρήζει προσοχής.

Ο Παπαχρήστος υποστήριξε ότι υπάρχει deal μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έτρεξαν από την πλευρά ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης που εκτός από υπουργός ανήκει στο στενό πυρήνα του Μαξίμου και από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Λαλιώτης. Ο Παπαχρήστος ανέφερε ότι το deal οργανώθηκε σε μια κοινωνική σύναξη και πιο συγκεκριμένα σε γεύμα στη γνωστή ταβέρνα της Μίνας. Για όσους δεν γνωρίζουν, η εν λόγω κοσμική ταβέρνα αποτελεί διαχρονικό στέκι πολιτικών (κυρίως ΠΑΣΟΚ και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων) αλλά και δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, αθλητών και άλλων επωνύμων και παραγόντων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο ισχυρισμός αυτός η αλήθεια είναι ότι πάσχει σε δύο σημεία. Αν και εδώ που είμαστε πραγματικά τα βλέπουμε όλα στην πολιτική, βλέπουμε να συμβαίνουν πράγματα που θα θεωρούσαμε αδιανότητα μέχρι πρόσφατα, εντούτοις τέτοιου επιπέδου deal να γίνεται φόρα παρτίδα σε κοσμικές ταβέρνες δεν μοιάζει λογικό. Και αν για τους… συριζαίους θα μπορούσε να πει κάποιος ότι οι τύποι δεν παίζονται και μπορούν άνετα να το κάνουν και αυτό, κάπου εκεί έρχεται το δεύτερο αδύναμο σημείο του ρεπορτάζ που δεν είναι άλλο από τον Κώστα Λαλιώτη.
Πρόκειται για τον πιο «προσεκτικό» και αθόρυβο πολιτικό παράγοντα των τελευταίων 35 ετών για τον οποίο δεν ακουγόταν σχεδόν τίποτε σε κανένα επίπεδο ακόμη και την εποχή της παντοδυναμίας του στο ΠΑΣΟΚ. Προφανώς ο Λαλιώτης γνωρίζεται πολλά χρόνια και πολύ καλά με τη Φώφη Γεννηματά και ακόμη και αν δεν έχει κάποιο επίσημο ρόλο στο κόμμα θα συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις. Αλλά ακόμη και αν θεωρητικά είχε δεχτεί να αναλάβει μια πρωτοβουλία σύγκλησης ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι απίθανο, αν όχι αδύνατον, ο Λαλιώτης να έκανε τις σχετικές διεργασίες σε κοσμικές ταβέρνες. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό επιχείρημα που ο ίδιος ο Λαλιώτης επικαλείται σε μακροσκελή απάντηση που έστειλε στα ΝΕΑ για να διαψεύσει το ρεπορτάζ. Ο Λαλιώτης αναφέρει ότι πράγματι πρόσφατα βρισκόταν με την παρέα του στην ταβέρνα και βρισκόταν εκεί με δική του παρέα ο Χρ.Σπίρτζης και μπορεί να υπήρξε μια συνομιλία των δύο αντρών στο πλαίσιο μιας κοινωνικής συνεύρεσης, αλλά δεν υπήρχε κάτι περισσότερο ή πολύ περισσότερο κάτι «ύποπτο».

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του αντέδρασε οργισμένα και με ανακοίνωση του όχι μόνο διέψευσε τα περί μυστικής συμφωνίας με την κυβέρνηση, αλλά κατηγόρησε τον Παπαχρήστο προσωπικά ότι χτυπά το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό τόσο του Ψυχάρη όσο και του Αλαφούζου επειδή ο αρθρογράφος πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με το ραδιόφωνο του Σκάι. Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι και η πλευρά Αλαφούζου χτυπά κάτω από τη ζώνη το κόμμα και διαμαρτύρεται έντονα για την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ ήταν ολίγον… πειραγμένη για να δείχνει το ΠΑΣΟΚ πολύ χαμηλά.
Ο ΔΟΛ στο μεταξύ είχε ρίξει άλλη μια μίνι βόμβα στις εχθροπραξίες με ρεπορτάζ στο Κυριακάτικο ΒΗΜΑ στο οποίο γινόταν λόγος για ένα μυστικό ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με ένα συστημικό τραπεζίτη στο οποίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ένα ρουσφέτι για στενό της συνεργάτη ο οποίος τη συνόδευε στο ραντεβού. Με αυτό το ρεπορτάζ ήταν σαφές ότι γινόταν προσπάθεια να χτυπηθεί όχι πλέον πολιτικά, αλλά σε επίπεδο ηθικής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Και σήμερα ο ΔΟΛ αποφάσισε να ρίξει πλέον στη μάχη βόμβες υδρογόνου! Ο Γ.Παπαχρήστος σήκωσε το γάντι και αποφάσισε να απαντήσει τόσο στον Λαλιώτη όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

Στον Λαλιώτη απάντησε με πιο ήπιο τόνο, αλλά επιμένοντας στο ρεπορτάζ του, ίσως όχι στον τόπο που έγινε το deal αλλά στο ότι deal έχει γίνει. Εκεί όμως που το… τερμάτισε ήταν στην απάντηση στο ΠΑΣΟΚ στην οποία καταλήγει αναφέροντας μια ιστορία που γνωρίζει για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ένα «αστικό μύθο» όπως τον αναφέρει. Ο Παπαχρήστος μέσα από μια χαριτωμένη ιστορία εμπλέκει ευθέως τη Φώφη Γεννηματά με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος σύμφωνα με τον αρθρογράφο τη θεωρεί κάτι περισσότερο από φίλη ή συγγενή. Tη θεωρεί… κόρη του!

Η ωραία αυτή ιστορία εκτός από τον αρχικό στόχο που είναι βέβαια η Φώφη Γεννηματά, είναι δεδομένο ότι προσπαθεί να τσαλακώσει και το προφίλ του έχοντος τα ηνία της οικογένειας Βαρδινογιάννη με την οποία ο ΔΟΛ επί δεκαετίες διατηρούσε σχέσεις στενής συνεργασίας σε πολλά επίπεδα. Η σχέση αυτή όμως διαταράχθηκε πολύ τα τελευταία δύο χρόνια με την κρίση που ξέσπασε στο Mega και προοδευτικά διαλύθηκε με τις εφημερίδες του συγκροτήματος τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου να έχουν μπαράζ αρνητικών σχολίων και δημοσιευμάτων για την οικογένεια Βαρδινογιάννη όσον αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της αλλά κυρίως για τις σχέσεις της με πολιτικά πρόσωπα.

Είναι πασιφανές ποιά θέση παίρνει ο ΔΟΛ στον εσωκομματικό πόλεμο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά πολλοί αναρωτιούνται πόσο εύκολο θύμα θα είναι η Φώφη Γεννηματά και αν είναι προς το συμφέρον του Στ.Ψυχάρη προσωπικά αλλά και του Οργανισμού το timing για να ανοίξουν νέα μέτωπα όταν υπάρχουν ήδη ανοικτά πολλά και πολύ δύσκολα μέτωπα. Θυμίζουμε ότι ο Σταύρος Ψυχάρης συντηρεί μια τρομερή κόντρα με την κυβέρνηση, έχει σοβαρά (πιο σοβαρά δεν γίνονται) προβλήματα με τη δικαιοσύνη, έχει προβλήματα με τις τράπεζες, ο ΔΟΛ και το Mega είναι μισό βήμα πριν από την άτακτη χρεωκοπία και παρόλα αυτά ο ισχυρός άντρας του ΔΟΛ επιλέγει να ανοίξει νέα μέτωπα με πολιτικούς και πανίσχυρους επιχειρηματίες. Εχει κάποιο άσσο στο μανίκι ο Ψυχάρης που κανείς δεν έχει πάρει είδηση και πιστεύει ότι αυτό το χαρτί θα τον σώσει και θα τον εδραιώσει ξανά εκεί που βρισκόταν; Εχει μήπως πλέον αντιληφθεί ότι το έχασε το παιχνίδι και απλά πριν το τέλος όπως κάνουν τα πληγωμένα θηρία χτυπά αδιάκριτα με ό,τι δύναμη του έχει απομείνει ό,τι βλέπει γύρω του;
Θα δείξει…

ΥΓ: Πάντως το γεγονός ότι ο ΔΟΛ φτάνει στο σημείο να κάνει καταγγελίες διαπλοκής εναντίον αρχηγών πολιτικών κομμάτων μέσω… αστικών μύθων ή μέσω μυθιστορηματικών περιγραφών με εσπρεσάκια και γάτες είναι ενδεικτικό της κατάστασης που έχει περιέλθει. Το ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι όλα αυτά περνούν απαρατήρητα και αδιάφορα από την κοινή γνώμη και το πολιτικό σύστημα όταν μέχρι πρόσφατα ένα απλό παραπολιτικό σχόλιο στα ΝΕΑ ή το ΒΗΜΑ μπορούσε να προκαλέσει τριγμούς σε μια ολόκληρη κυβέρνηση.

The post Ολομέτωπη επίθεση ΔΟΛ σε ΠΑΣΟΚ, Φώφη, Βαρδινογιάννη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
δολ, ΠΑΣΟΚ, δολ, φωφη, τα νεα, εν λόγω, το βημα, βενιζελος, ΕΣΡ, deal, συριζα, δημοσκοπηση, βημα, ηνία, mega, νέα, τραπεζες, χρεωκοπια, enimerosi24, μυστικες δημοσκοπησεις, εφημεριδες, χρεοκοπια, σταση εργασιας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, τελευταια δημοσκοπηση, enimerosi24, ηνία, βημα, γνωμη, κοντρα, πλαισιο, ραδιοφωνο, σκαι, το βημα, mega, απλα, εβδομαδες, βομβα, βομβες, γατες, γεγονος, γινει, γινεται, δεδομενο, δευτερο, δυναμη, δικη, δειχνει, εγινε, ευκολο, υπαρχει, εβδομαδα, εν λόγω, εννοια, εποχη, ερχεται, ετων, ζωης, ζωνη, ειδος, ηπιο, κυβερνηση, κομμα, χτυπα, λαλιωτης, μαξιμου, μυστικο, μινι, παντα, οικογενεια, προβληματα, ραντεβου, ρολο, συγκεκριμενα, σηκωσε το, σχολια, ταβερνες, ταβερνα, ισχυρος, φτανει, φωφη γεννηματα, φορα, χρηστος, ψυχαρης, ανηκει, deal, χτυπα το, κωστας, μοιαζει, παιχνιδι, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα