Οι θέσεις της παράταξης «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» για την ΕΡΤ

Συνάδελφοι,

Οι ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ είμαστε από την πρώτη στιγμή και παραμένουμε στο πλευρό των συναδέλφων της ΕΡΤ, που δοκιμάζονται σκληρά από τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, να ανοίξει την ΕΡΤ και μετά να προχωρήσει στον εξορθολογισμό που όλοι επιζητούμε.

Στο μεταξύ, η Πολιτεία πρέπει να σεβαστεί

τις συμβατικές της υποχρεώσεις απέναντι στους 2.700 εργαζόμενους. Δηλαδή να πληρώσει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες το 15νθήμερο των εργαζομένων και να καταβάλλει τις εισφορές στα Ταμεία.

Σε επόμενο στάδιο ζητούμε από την κυβέρνηση να προσκαλέσει όλες τις Ενώσεις του κλάδου, ώστε να καταλήξουν στο πλαίσιο λειτουργίας και στρατηγικής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, με στόχο:

Την επιχειρησιακή αξιολόγηση των αναγκών του φορέα σε προσωπικό.Την αξιοποίηση με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια του υφιστάμενου προσωπικού.Την ανάδειξη και αξιοποίηση του ανεκτίμητου πολιτιστικού της πλούτου, του σπάνιου αρχειακού υλικού της , την τεχνολογική της υποδομή, την κινητή, ακίνητη και άυλη ( φήμη) περιουσία του Οργανισμού.

Συνάδελφοι,

Η εξυγίανση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου είναι περισσότερο από αναγκαία.

Όμως δεν μπορεί να ξεκινάει από την καταβαράθρωση ενός οικοδομήματος, που έχτισαν με την ψυχή, το μεράκι και τη δουλειά τους πνευματικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, όπως ο Δημήτρης Χόρν, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Διονύσης Ρώμας κ.α. σε μια διαδρομή 70 χρόνων.

Πολύ περισσότερο να γκρεμίζονται οι ελπίδες για μια πορεία σύγκλισης στην Ελληνική Κοινωνία – που υποφέρει βαριά από τις οδυνηρές συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης – με εφαλτήριο το – μοναδικό για το Ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι – πείραμα κυβέρνησης συνεργασίας.

Θέση της παράτασης μας, ήταν και είναι, ότι το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο πρέπει να προκύψει από τη χάραξη εθνικής στρατηγικής με πρωτοστάτη και συμμέτοχο τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα